Кременчужан познайомили з філателією

28.02.2015, 08:30 Переглядів: 2 301

Кременчужан познайомили з філателією

Кременчужанам розповіли про історію, згадки на поштових марках та картках про Кременчук

В Кременчуці 24 лютого пройшов вечір колекціонерів марок у Просторі Ідей (вул. Чапаєва, 36-Б). В заході взяв участь лише один філателіст Володимир Скляр. Він представив 3 альбоми з марками різних років випуску.

 

Тут були і марки з космонавтами, політичними діячами 1918 року, навіть з Гітлером, марки, присвячені Кременчуку. Нагадаємо, в 2013 році на поштових марках з'явилися зображення вантажних вагонів КВСЗ, у 2014 - Укрпошта випустила марки із зображенням крюківських голубів.

 

Володимир відповів на питання щодо легенд про мільйонну вартість окремих марок. За його словами, дійсно, вартість деяких марок велика і залежить від дати виходу і тиражу: чим він менший, тим більша ціна. Але в його колекції таких марок немає.

 

- Українські марки одні з найкращих у світі, - каже філателіст. - Зображення обличчя людей на марках випускають лише в Україні, а ще в Англії, де пріоритет має лише королева. За допомогою марок можна вивчати культуру та перебіг історії. Наприклад, до 70-річчя визволення від фашистських загарбників у Білорусі випустили марки переможців Другої світової війни: України, Росії і Білорусі, але Пошта Білорусі змінила дизайн пам’ятної марки прибравши без пояснень зображення України.

 

Кременчужан познайомили з філателією

Довідка:

В Україні поштові марки вперше з'явилися в часи створення незалежної Української держави в 1918 р., їх навіть застосовували замість монет, які зникли з обігу. Після цього — більше 70 років Україна жила без власних марок, хоча ще 1947 р. УРСР стала членом Всесвітнього поштового союзу. Лише з 1992 р. в Україні почали друкуватися власні марки незалежної держави.

 

Філателія - це колекціонування й вивчення знаків поштової оплати, до яких належать марки, етикетки, ярлики, різноманітні провізорії, поштові штемпелі (календарні й спеціальні погашення), штампи, а також конверти, поштові картки і листівки з цими знаками - надрукованими або наклеєними, інші види поштової документації.

 

Інтерес до колекціонування поштових марок виявляли російські літератори Чехов, Блок і Горький, президент США Рузвельт, співак Карузо та багато інших відомих людей. Іспанський король Альфонс XIII вклав у свою колекцію величезні кошти і, тікаючи з країни після революції 1931 року, прихопив її в кількох валізах.


Автор: Альона Душенко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх