Комсомольська громада за справедливість

20.09.2014, 13:30 Переглядів: 2 243

Комсомольська громада за справедливістьБільше грошей на розвиток Полтавщини щороку - такою має бути компенсація за оренду землі, на якій розташовані кар’єри компанії «Феррекспо». Ініціативна група з Комсомольська вже підготувала подання до міської ради, щоб збільшити плату за землю Полтавським ГЗК.



Активісти територіальної громади Комсомольська підготували заяву про реєстрацію місцевої громадської ініціативи щодо збільшення плати за користування земельними ділянками Полтавським гірничо-збагачувальним комбінатом. Відповідні документи вони намагалися подати до Комсомольської міської та Кременчуцької районної рад, на території якої знаходяться землі, які ГЗК використовує.

Адже зараз Полтавський ГЗК сплачує до міської казни Комсомольська та Кременчуцького району за використання одного гектара землі у п’ять разів менше, ніж підприємці, які мають у місті кафе чи магазини. ГЗК орендує десятки гектарів землі терміном на 49 років. Ціни на оренду затверджувала міська рада Комсомольська та районна рада. Утім, активісти мають на руках юридичні підстави, що така плата має бути у рази більше й прив’язана до надприбутків, які отримує на цій землі компанія «Феррекспо».

За розрахунками це три з половиною мільярди гривень щороку, що помітно більше за усі видатки та благодійну допомогу, якими зараз відкупається компанія від жителів Полтавщини.

Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх