Кременчужани не хочуть платити за спеку у квартирах

11.03.2012, 17:00 Переглядів: 5 320

Фото из архива "Телеграфа"Фото из архива "Телеграфа"
Мешканцям будинку на Занасипі нарахували непідйомні суми за опалення

НА ФОТО: Березень, 2010 р. Мітинг проти опалення біля котельні «Теплоенерго» на Занасипі. З того часу для мешканців будинку на вул. 50 років СРСР, 31 нічого не змінилося

 

Будинковий лічильник тепла не допомагає економити, а витягує всі гроші з кишень: у лютому споживачам виставили рахунки, що в півтора рази перевищують тариф по місту.


Олена Іванівна, мешканка будинку №31 на вулиці 50 років СРСР, що на Занасипі, разом з іншими жителями домагається перерахунку оплати за опалення. Їхній будинок обладнаний тепловим лічильником. За лютий споживачам нарахували по 12 грн
50 коп за квадратний метр житлової площі, у той час як без лічильника тариф по місту (в опалювальний період) складає 7 грн за кв метр.


– Тільки за опалення двокімнатної квартири треба заплатити 675 гривень на місяць, а вся квартплата складе 900 гривень. За трикімнатну квартиру, відповідно, 790 і 1100 гривень. Це «поборище» платити неможливо! Ми хочемо сплачувати за міським тарифом! Опалювальна система будинку розбалансована. Ми потерпаємо від спеки, а потім нам виставляють за це величезні рахунки, – обурюється жінка.


2 березня делегація з «гарячого» занасипського будинку №31 побувала на прийомі у мера. Люди вимагали перерахувати їм плату за опалення та налагодити будинкову систему, адже проблема існує чотири сезони поспіль. За скаргою мешканців 5 березня в управліні житлово-комунального господарства зібрали спеціальну нараду, з питанням розбиралися віце-мер з комуналки Валерій Медведовський, начальник УЖКГ Олександр Любенко, керівники «Теплоенерго» та управляючої компанії «Добробит».


– Нам пообіцяли, що встановлять регулятор температури, зроблять це у міжопалювальний період. Але як же нам зараз платити за тепло такі непідйомні суми? Та й опалювальний сезон ще не закінчився: потрібно зараз регулювати подачу тепла, – не вдоволена результатом пані Олена.
Вона зауважує, що мешканці злощасного будинку вже вдруге звертаються до мера, а результату поки що немає.


Наталія Мирна, директор управляючої компанії «Добробит», на запитання «Телеграфа», чи регулюватимуть подачу тепла нині, зважаючи на скарги мешканців, відповіла:


– Заміри і приписи щодо коригування робить підприємство «Теплоенерго», ми їх виконуємо. Але таких приписів щодо цього будинку не було.
Пані Мирна визнає, що будинкова система розбалансована, але причиною цього вважає дії самих мешканців.


– Оплата там вища, бо у будинку проведена реконструкція системи опалення, встановлені додаткові елеваторні вузли. Раніше люди мерзли і додатково встановлювали опаювальні прилади (батареї – ред.). Зараз ніхто нічого не поміняв – тому система й розбалансована, – такі пояснення наводить директор «Добробиту». Вона каже, що будинок прогрівається нерівномірно: на 4-му поверсі – норма, на 9-му – перебір. Зараз представники компанії видаватимуть приписи мешканцям: що треба змінити у власних квартирах.

 

Чи вирішить влада проблему «з бородою»?


«Занасип відмовляється платити за опалення», «Мітинг проти опалення», – так називалися матеріали, розміщені у «Телеграфі» у 2010 році. Мешканці цього ж будинку на вулиці 50 років СРСР, 31 тоді буди ініціаторами мітингів і протестували проти зависокої оплати. Їм обіцяли економію за рахунок лічильника тепла, а вийшло навпаки. Апогеєм був мітинг, влаштований у день виборів Президента на виборчій дільниці.


З того часу у Кременчуці змінився мер. Начальник УЖКГ той самий, і він добре знає про проблему з опаленням злощасного будинку, але вона не вирішена до цього часу. Виділити кошти на регулятор обіцяють зараз:


– Гроші знайдемо при перегляді бюджету за 6 місяців. Мер дав команду, ми будемо її виконувати. Потік тепла на будинок регулюватиметься автоматично, будуть менші витрати тепла, – прокоментував пан Любенко. Втім, підстав для перерахунку за надмірне опалення він не бачить.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх