Міський голова Кременчука оголосив війну борщам та навіть запахам борщів!

1.04.2011, 10:35 Переглядів: 4 073
Страшні сни «Телеграфа» в День сміху, 1 квітня.
Стара їдальня не достатньо гламурна

З приходом до влади нової команди, в Кременчуці відбуваються зміни, які можна оцінити по-різному. ’’Телеграф’’ вирішив пофантазувати, як ці зміни можуть вплинути на життя міста та його мешканців.

Мер міста заявив, що їдальня міськвиконкому невдовзі буде закрита. Причина поважна – звідти смердить борщами. Пан мер наголосив: «Это пародия, которая называется столовой! Ее не ремонтировали с 1975 года! Когда там включают печку, чтобы приготовить борщ, все вокруг нюхают и падают в обморок!».

Їдальню дійсно давно не ремонтували. Цілком можливо, інший мер – менш креативний – пішов би традиційним шляхом – відремонтував їдальню для службовців та встановив би там потужну витяжку, щоб позбутись специфічних запахів. Та мер Кременчука обрав ексклюзивний варіант вирішення пробеми – оголосив про закриття їдальні та відкриття спеціалізованого кафе – такого ж стильного, як у Верховній Раді. І без жодних борщів! Навіть без їхнього запаху!

Стильне меню нового мерського кафе!

Спеціально для нового гламурного кафе міськвиконкому, міський голова та перший віце-мер особисто розробили достойне меню. Фірмовою стравою призначені сосиски «Мерські» та салатний мікс «Віце-мерський». Ексклюзивні сосиски без запаху (щоб не дратувати мера) і без смаку (побічний ефект технології) розробили спеціалісти  флагманського підприємства ВАТ «Как бы мясо». Сосиски дуже сподобались міському голові, підприємство «Как бы мясо» отримало право на ексклюзивні поставки сосисок до спецбуфету мерії. Стильний салатний мікс розробив перший віце-мер особисто.

«Родзинка»  міксу – італійська рукола. Право на ексклюзивні поставки ексклюзивної руколи отримала фірма «Гардііпацани», з якою першого віце-мера пов’язують давні дружні і бізнесові стосунки.  «Гардііпацани» та ВАТ «Как бы мясо» призначені ексклюзивними постачальниками мерії та всіх інших бюджетних установ міста.

.

«Фемен» грудьми захищають борщ!

 

 Відома опозиційна поетеса Ольга Чорная організувала акцію протесту проти утисків доброго старого борщу в кременчуцькій мерії.  Задля цього вона запросила до Кременчука найгарніших дівчат із фундації «Фемен» – шикарних українок-топлес. Дівчата одразу відгукнулись і грудьми стали на захист національного українського продукту – борщу. У забороні на приготування борщу в мерії, дівчата з «Фемен» вбачають ознаки неповаги до базових національних цінностей українського народу.

Відома опозиційна поетеса Ольга Чорная організувала акцію протесту проти утисків доброго старого борщу в кременчуцькій мерії. Задля цього вона запросила до Кременчука найгарніших дівчат із фундації «Фемен» – шикарних українок-топлес. Дівчата одразу відгукнулись і грудьми стали на захист національного українського продукту – борщу. У забороні на приготування борщу в мерії, дівчата з «Фемен» вбачають ознаки неповаги до базових національних цінностей українського народу.

 

Протестувальники тероризують мера часником!

Група протестувальниць «Громадський спротив» активно протестує проти заборони борщу в мерії. Задля досягнення результату, екстремістки застосовують найпідступніші методи боротьби. Перед візитом до мерії, вони дружно наїдаються борщу з часником. Потім усім табором пхаються у вишуканий  кабінет міського голови і стоять там – пахнуть борщем та часником.  Міський голова вже повідомив журналістам, що через ці варварські акції протесту йому доведеться здійснити ще один євроремонт кабінету.  Коштуватиме він ще півмільйона гривень. Мер запевнив ЗМІ, що цей ремонт – як і попередній – він зробить за власні кошти.  Що він вважає власними коштами, міський голова не уточнив.

«Шановний мер, відкрийте, будь ласка, нову їдальню і в нашій школі...»

Міські газети детально висвітлили  новаторські ініціативи міського голови – заборону на  борщ, закриття старої їдальні в мерії та відкриття нового кафе.  Група батьків кременчуцьких школярів неправильно зрозуміла благородну мету цих новацій. Вони не одразу розібралися, що мета заходів – покращення життя окремо узятого мера в окремо узятій мерії.  Батьки-тугодуми вирішили, що закриватимуть старі їдальні і відкриватимуть нові кафе з метою покращення життя геть усіх кременчужан!  Тому група батьків, діти яких вчаться  в дуже старій кременчуцькій школі №*, написала міському голові лист  з проханням закрити  старючий шкільний  харчоблок.  А натомість відкрити там нормальну сучасну їдальню.

Такий самий лист написала  ініціативна група батьків учнів ще однієї кременчуцької школи –  №**. Вони теж просили закрити жахливий шкільний харчоблок і відкрити нову симпатичну їдальню. Обидві групи дописувачів посилались на те, що керівництво міськСЕС  нещодавно офіційно повідомило про жалюгідний стан вищезгаданих харчоблоків та про те, що вони мають застаріле обладнання.Офіційної відповіді від міського голови батьки школярів ще не отримали.

Втім, найманий радник Саса Г. розмістив на сайті газети «ТелеграфЪ» лист від «виваженого кременчужанина». В листі він м’яко роз’яснив батькам школярів, що міський голова – це, без перебільшення, «голова» Кременчука. А міськвиконком – «обличчя» міста. Тому і виглядати мають відповідно. Що ж стосується шкіл, то вони, м’яко кажучи, не «обличчя» Кременчука. А скоріше, пардон, зворотня сторона медалі. Тому їхні харчоблоки і виглядають відповідно.

 

«Борщам у мерії не місце». Мер хоче прибрати з виконкому їдальню. «Цю пародію треба прибрати, бо коли готують, запах стоїть на весь виконком», – говорить Олег Бабаєв. Натомісь на першому поверсі виконкому планують зробити кафе-буфет, як у Верховній Раді. «Ми віддамо його в оренду, кафе виходитиме на вулицю. Тут будуть салатики, сосиски, сирки. У їдальні зараз обідає близько 30 осіб. Але, думаю, борщі в мерії – неприйнятні».
«Вісник Кременчука», 3 березня 2011 р.

КРЕМЕНЧУК РЕАЛЬНИЙ

«Борщам у мерії не місце». Мер хоче прибрати з виконкому їдальню. «Цю пародію треба прибрати, бо коли готують, запах стоїть на весь виконком», – говорить Олег Бабаєв. Натомісь на першому поверсі виконкому планують зробити кафе-буфет, як у Верховній Раді. «Ми віддамо його в оренду, кафе виходитиме на вулицю. Тут будуть салатики, сосиски, сирки. У їдальні зараз обідає близько 30 осіб. Але, думаю, борщі в мерії – неприйнятні».

«Вісник Кременчука», 3 березня 2011 р.

«Борщі у мерії не готуватимуть». Їдальня міськвиконкому, що славиться досить непоганими обідами і демократичними цінами, невдовзі буде закрита. Міський голова О. Бабаєв каже, що неприпустимо, аби в мерії пахло борщами: «Коли там починають готувати борщі, всі працівники непритомніють від запахів, особливо вагітні». Отже, замість їдальні в мерії обладнають буфет, але вже на першому поверсі, з виходом на вулицю. О. Бабаєв в якості прикладу наводить буфет Верховної Ради, де можна з’їсти якийсь салатик чи випити чаю з бутербродом, а на борщі – табу.

«Кременчуцька Панорама», 3 березня 2011 р.

«Після кабінету буде їдальня». Міськвиконкомівська відносно дешева їдальня, яка знаходиться поверхом вище кабінету першої особи міста, доживає останні дні. Все одно міські начальники у ній не обідають (для цього є ресторани). Крім того, запахи звідти шкодять нормальній роботі чиновників.Раз шкодять – значить, їх позбудуться.

«Програма Плюс», 4 березня 2011 р.

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх