Для «Кременя» звели стадіон

25.11.2010, 15:48 Переглядів: 4 542
Такий подарунок отримала футбольна команда, яка підшефна меру.
На новий стадіон на 1,5 тис місць відвідувачів не пускають – там тренується лише ФК «Кремінь»
Фото: Дмитрий Бабец

У міському саду відкрили стадіон на півтори тисячі місць.  «Поганяти» м’яча у ньому поки що можуть лише вихованці «Кременя». Окрім тренувань тут проводитимуть міські змагання та також гратиме перша та друга ліги.

Минулої п’ятниці «стройку века» нарешті презентували кременчужанам – у «Міському саду» відкрили комунальний стадіон, який зводився кілька років. «Буму», якого побоювались організатори заходу – великого натовпу, що не вмістився б у стадіон, розрахований на 1,5 тис глядачів, таки не сталось. Кілька десятків чоловік, які не знайшли собі місця у середині, спостерігали за матчем перед великою сіткою – видно все, як на долоні. Посадовці усіх рангів зайняли спеціальні VIP-місця. А новоспечений мер Олег Бабаєв на газоні виголошував подяки будівельникам та меценатам.

– У місті з’явився перший комунальний стадіон, що належить громаді нашого міста,  належить нашому футбольному клубу, – повідомив почесний голова ФК «Кремінь» Олег Бабаєв. – Ми маємо професійний клуб «Кремінь» і граємо у другій лізі, і сподіваємось, що із відкриттям стадіону, він буде зростати у класі… Те, що зроблено сьогодні – лише перша частина споруди. З часом з’явиться права трибуна місткістю 1,5 тисячі місць.

Під час подяк пан мер чи не вперше цієї осені згадав про екс-мера Миколу Глухова  «не злим тихим словом» – подякував за вклад у будівництво стадіону. Надалі любителів футболу порадував матч між ветеранами «Кременя» та «Динамо». Останні перемогли з рахунком 3:1. Єдиний гол у ворота «Динамо» забив мер, який разом із футболістами ганяв м’яча по полю. На останок небо над новеньким стадіоном озорив феєрверк.

 

Стадіон для своїх

Стадіон призначений суто для футболу. Доріжок для легкоатлетів не передбачено. Під трибунами знаходяться приміщення для футболістів – роздягальні, душові тощо. На стадіоні тренуватиметься ФК «Кремінь». Графік занять доволі щільний – у команді 12 дитячих груп, а це 240 чоловік, каже директор ФК «Кремінь» Андрій Недяк. Навесні набиратимуть ще:

– Складемо штатний розклад, може знайдемо день, щоб просто хлопці з двору прийшли пограли.

Окрім тренувань на стадіоні відбуватимуться і матчі. Пан Недяк зазначає, що грати може перша та друга ліги, також проводитимуться міські змагання.

Скільки обійдеться бюджету утримання стадіону, ще невідомо. Щодо вартості його оренди дирекція ще не визначилась. На інших стадіонах у середньому за годину тренування беруть 300-400 грн, за проведення заходу – 600, додає директор «Кременя».
Потрапити на стадіон просто так не вийде – поставили охорону, аби новобудову не рознесли, людей не пропускають.

 

З миру по нитці, з бюджету – по повній

У пресі про будівництво нового стадіону заговорили ще у 2007 році. Ініціатором та інвестором виступив Олег Бабаєв, почесний президент ФК «Кремінь» – адже у футбольної команди не було гідного стадіону для тренувань:

– Особисто я хочу як мінімум побудувати у Кременчуці новий, суперсучасний стадіон. Для наших дітей. Для нашої команди («Телеграф», № 3 від 18 січня 2007 р).

Дату здачі стадіону постійно переносили, адже почалась криза. Особливої допомоги з боку інвесторів навіть на початку 2010 року не було. А от щоб не заморозити будівництво, з «бюджету виживання», як його охрестили у 2009-му, доводилось «відривати» кошти, що могли піти на інші потреби:

– Кабмін обіцяв 2 млн грн, обласна рада теж. Ні тих, ні інших коштів немає, – заявив мер Микола Глухов у січні 2010 року. ( Телеграф № 1 від 7 січня). –  Три мільйони виділили на будівництво з міського бюджету… Тому ми сьогодні пнемось, і будуємо стадіон самі.

І раптом у 2010 році, а якраз на цей рік припали перевибори мера та місцевих депутатів, усі прокинулись. Будівництво закипіло. Зателефонувавши у жовтні цього року до директора ФК «Кремінь» Андрія Недяка, ми дізнались, що роботи ведуться і вдень, і вночі…

Загалом, за даними виконкому, на зведення стадіону витрачено понад 10 мільйонів гривень. З держбюджету, хоча пан Бабаєв і грозився вибити на стадіон державні кошти, не надійшло нічого. Сім мільйонів витрачено з обласного та міського бюджету.

Спонсорських коштів, згідно із довідкою виконкому, витрачено близько трьох мільйонів. Хто ними став мер назвав на відкритті стадіону. Зокрема, це «Кременчукм’ясо», шкірзавод та «АвтоКрАЗ», який тривалий час фігурував як боржник по зарплаті.

– Як би не було тяжко заводу, у якій би ситуації він не знаходився, він зміг виділити 550 тис грн для будівництва стадіону, – зазначив мер і подякував керівнику Холдингу Сергію Сазонову.  Також спонсорами виступили такі підприємства як «Укртатнафта» (100 тис грн), «Кредмаш» та колісний завод.



 
Автор: mudraya
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх