У місті з’явиться університет для пенсіонерів

22.01.2009, 20:17 Переглядів: 2 552
У Кременчуці збираються відкрити університет для пенсіонерів, де студенти вивчатимуть мистецтвознавство, соціальне та юридичне право. Викладачі також читатимуть студентам лекції про те, як бути щасливим і як виростити аптеку на грядці..
Пенсіонерів вчитимуть лікуванню травами та правильному харчуванню.

Навчання в університеті для пенсіонерів буде безкоштовним.

Університет третього тисячоліття буде створений на базі Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету економіки та права і має запрацювати вже в цьому році. Попередня дата відкриття вузу – перше вересня. Про це домовилися ректор університету пан Холод, мер міста Микола Глухов та голова Автозаводського райвиконкому пан Коваленко.

– Цей навчальний заклад буде створений для пенсіонерів, що мають міцні переконання в тому, що навчатися ніколи не пізно. Навчання в університеті надасть змогу не тільки пізнати щось нове, але й можливість спілкування, використання потенціалу пенсіонерів, який у них є, щоб така людина не залишилася вдома одна, – заявив голова Автозаводського райвиконкому Володимир Коваленко.

За його словами, в університеті буде створено культурно-просвітницький та історико-краєзнавчий факультети. Студенти першого прослуховуватимуть лекції про здоровий спосіб життя, про лікування травами, про належне харчування, про юридичну допомогу та інше. На другому факультеті вивчатимуть старовинні обряди, будуть знайомитися із видатними людьми області та міста і вивчати їхню біографію, займатимуться краєзнавчою роботою.

– Вивчення предметів буде здійснюватися за пропозиціями та побажаннями студентів, щоб їм було цікаво. Лекції проводитимуть безкоштовно, на добровільних засадах, волонтери. Викладачі – також переважно пенсіонери. Заняття будуть проходити два рази на місяць по дві години протягом двох років, – додає пан Коваленко.

Він також зазначив, що пари будуть комбінуватися: спершу лекція, потім – екскурсія та цікаві зустрічі. Сесію студенти-пенсіонери не здаватимуть, оцінювання буде здійснюватися за активністю під час навчання.

Зазначимо, що кожен студент матиме студквиток, а вуз, як і справжній навчальний заклад, – ректора та свою атрибутику: статут, емблему, гімн та прапор. Після закінчення студенти отримають диплом.

Як потрапити до вузу?

До речі, вступних іспитів в університеті не буде. Записатися до вузу пенсіонери можуть у раді громадськості мікрорайонів чи в раді ветеранів. Також заявки на навчання приймаються у районному терцентрі.

– Наразі вже подано 141 заявку і конкурс на навчання вже складає півтори людини на одне місце, – зазначив пан Коваленко.
Нагадаємо, раніше планувалося до кінця осені 2008 року відкрити перші подібні навчальні заклади для пенсіонерів у Києві, Полтаві та Черкасах. На сьогоднішній день такий вуз для літніх жінок існує тільки в місті Ковель Волинської області.



 
Автор: sokolov
Теги: пенсіонер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх