Децентралізація доріг: понад 7 тисяч кілометрів місцевих доріг перейде на баланс облдержадміністрації

21.12.2017, 09:01 Переглядів: 3 097

 

Провели інвентаризацію доріг і вже з 1 січня 2018 року запрацює реформа

З 1 січня 2018 року в Україні стартує децентралізація доріг. За даними прес-служби автомобільних доріг, дороги районного та обласного значення змінять балансоутримувача. Замість Служби автомобільних доріг утримувати та ремонтувати їх буде Департамент будівництва, містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації.


 

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів місцеві автошляхи область має взяти на баланс.


- Зараз на балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області перебуває майже 9 тисяч доріг державного та місцевого значення. Вже за 10 днів залишиться близько 1 700 кілометрів. Це будуть дороги міжнародного, національного, регіонального та територіального значення, - коментує начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.


Фахівці Полтавської ОДА готують необхідну документацію. Для врахування всіх аспектів процедури створили спеціальну комісію. На даний час завершується робота щодо перевірки актів прийому-передачі доріг. Напередодні була проведена інвентаризація доріг.


- Видано розпорядження голови облдержадміністрації, в якому дається згода на прийняття доріг місцевого значення на баланс ОДА. В цьому документі балансоутримувачем доріг визначається Депертамент будівництва, містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації. Всього на нашому балансі з 2018 року перебуватиме 7 188 кілометрів автошляхів, - розповідає директор профільного Департаменту Тимофій Голбан.


Фінансування місцевих доріг буде здійснюватися за рахунок надходжень з Дорожнього фонду, який запрацює з 1 січня 2018 року. Департаментом будівництва, містобудування та архітектури вже оголошений тендер на визначення підрядної компанії, яка буде здійснювати ремонти та проводити експлуатаційне утримання місцевих доріг.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Служба автодоріг у Полтавській області
Теги: дороги
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх