Кременчуцькі борці завоювали золоту та бронзову медалі на Кубку України

9.12.2017, 16:23 Переглядів: 2 545

Кременчуцькі борці завоювали золоту та бронзову медалі на Кубку України

Змагання серед дорослих з греко-римської боротьби були присвячені пам’яті першого олімпійського чемпіона України Якова Пункіна

7 грудня у Запоріжжі завершився Кубок України з греко-римської боротьби. Змагання, присвячені пам’яті першого олімпійського чемпіона України Якова Пункіна, зібрали понад 130 кращих борців країни з 16 регіонів.

 

До складу команда кременчуцьких борців увійшли Арсен Самдуленко (вагова категорія 55 кг), Євген Савета (вагова категорія 97 кг) та Віктор Сельвага (вагова категорія 130 кг).

 

Приємно відзначити, що переможцем Кубку України з греко-римської боротьби став кременчужанин, вихованець СК «Авангард» Савета Євген (тренер Анатолій Коханевич) бронзовим призером змагань – вихованець СК «Авангард» Сельвага Віктор (тренер Анатолій Коханевич).

Довідково:

На Іграх XV Олімпіади в Гельсінкі у 1952 років Яків Пункін став першим Олімпійським чемпіоном серед українських борців. Це досягнення не вдалося повторити жодному із запорізьких майстрів килима наступних поколінь. Протягом понад десять років, захищаючи кольори СК «Металург» комбінату «Запоріжсталь», Пункін одну за одною підкорював спортивні вершини. Окрім олімпійського «золота», він поклав у скарбницю запорізького спорту п'ять найвищих нагород чемпіонатів СРСР, двічі перемагав на турнірах Всесвітніх фестивалів молоді і студентів. Минуло вже 18 років, як Яків Григорович пішов із життя, але світла пам'ять про легендарного спортсмена живе в серцях його земляків.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх