Ось що Шаповалов та Жеваго зробили для міністра Авакова

7.11.2017, 16:35 Переглядів: 17 424

Нардепи не проголосували за його відставку

 

У вівторок, 7-го листопада народні депутати голосували за проект Постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Голосування провалилося. Проект Постанови про звільнення підтримав лише 31 депутат.

 

Кременчуцькі нардепи Юрій Шаповалов та Костянтин Жеваго теж не голосували за звільнення Авакова. Точніше, Шаповалов, за даними електронного табло, не голосував за проект, а Жеваго був відсутній на цьому голосуванні (бо на попередніх або він, або його картка працювали).

 

Тож Аваков, який потрапив в епіцентр сімейного корупційного скандалу, залишається на посаді міністра.

 

Нагадаємо, мова йде про справу «про рюкзаки сина Авакова», в ній фігурує син міністра – Олександр Аваков. Це історія про закупівлю МВС за бюджетні кошти п’яти тисяч рюкзаків на загальну суму 14,49 млн. грн. 10,7 млн. з цієї суми МВС перевело на рахунки фірм, які НАБУ пов’язує із близькими приятелями сина Авакова. Нещодавно у мережі навіть з’явилося відео, де особа, схожа на сина Авакова, домовляється про закупівлю рюкзаків.

 

Варто зазначити, що журналісти з проекту розслідувань «Схеми» набагато раніше писали про історію з умовно «аваківськими» рюкзаками – ще у лютому 2016-го. Вже тоді на «злитому» у мережу відео фігурувала особа, схожа на сина міністра Авакова.

Писали журналісти і про завищену вартість рюкзаків, придбаних МВС. Натомість минув майже рік, поки до цих рюкзаків дійшли руки й в НАБУ. Міністр Аваков наразі, як і у 2016-му, категорично заперечує участь членів своєї родини у згаданій оборудці.

 

Проект Постанови про відставку Авакова зареєстрував нардеп від БПП Сергій Каплін (той самий, який у 2012-2013 часто наїжджав до Кременчука та обіцяв боротися проти будівництва Біланівського ГЗК).

Цікаво те, що проект постанови Каплін зареєстрував майже рік тому – 1 вересня 2016-го. Та тоді їй ходу не дали. Наразі ж терміново розглянули. Рік тому міністр Аваков через цю постанову звинуватив Капліна у роботі на замовлення Льовочкіна.

 

Сьогодні ж спікери «Народного фронту» (Аваков обіймає посаду міністра саме за квотою «Народного фронту») волають, що справу про «рюкзаки сина Авакова» витягли на білий світ на догоду президенту, у якого конфлікт з Аваковим. Тож можна чекати, що цього разу Капліна звинуватять у роботі на замовлення президента Порошенка.

 

Крім проекту Капліна, у Раді зареєстрований ще один проект постанови щодо Авакова – це проект № 7250 про відсторонення Авакова від виконання службових обов’язків на час, поки триває слідство, де фігурує його син.

Автор цієї постанови – нардеп Левченко. Зареєстрована вона 1-го листопада 2017-го. Та її в Раді не розглядають – хоча пропозиція нардепа про відсторонення міністра на час слідства цілком доречна.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх