Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

29.09.2017, 14:01 Переглядів: 5 372

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

Справжній ураган пристрастей, гарячого, як вогонь, кохання та іскрометного італійського гумору від улюблених українських акторів

До чого чоловіків може довести фатальна жінка своїм всепоглинаючим коханням, кременчужани побачили в гастрольному спектаклі «І тільки смерть розлучить нас», який 27 вересня показали в МПК.

 

Цю гостросюжетну, парадоксальну «чорну» комедію на дві дії за п'єсою відомого італійського драматурга Альдо Ніколаї «Не П'ята, а Дев'ята» кременчуцький глядач побачив вперше. В основі сюжету - любовний трикутник, інтриги і підступність.

 

Героїв трикутника в спектаклі грає блискучий акторський склад - справжні зірки кіно і театру Катерина Кістень, Костянтин Костишин і Остап Ступка. Катерину Кістень кременчужани можуть знати по ролях в серіалі «Коли ми вдома», де актриса грає сімейного психолога Настю, і сестри президента у «Слузі народу».

 

Костянтин Костишин зіграв криміналіста Інокентія Садовського в серіалі «Повернення Мухтара», а Остап Ступка зі знаменитої акторської династії представлення не потребує.

 

Варто відзначити, що глядачі до середини 2-го акту вже почали не на жарт хвилюватися - Остап все не з'являвся на сцені. Але все ж вийшов і цілком виправдав очікування. Втім, кожен із зоряної трійці грав чудово, з темпераментом, властивим його герою.

 

До речі про героїв... За сюжетом, незграбний і м'якотілий, але успішний синхронний перекладач, на ім'я Бруно, вирішивши відпочити на морському березі, випадково знайомиться зі зголоднілою до чоловічої уваги Євою й навіть не підозрює, як обернеться для нього знайомство з цією запаморочливою красунею.

 

Єва зовсім випадково втягує цілком щасливого молодика в «подорож» всіма колами пекла - через пляж до травматологічної клініки, в'язниці та навіть психіатрички.

 

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

 

В ході знайомства з'ясовується, що ця сама кокетлива і примхлива Єва розбила нову, взяту в кредит і таку улюблену машину Бруно. Злий і розгублений чоловік піддається умовлянням підступної красуні й сідає в її машину - це була його фатальна помилка. Нова знайома гірше п'явки «вгризається» в перекладача з «благими» намірами, роблячи його життя просто нестерпним.

 

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

 

Спочатку через Єву Бруно з множинними переломами потрапляє до лікарні після аварії, в результаті якої загинули люди. Далі через Євину хитрість опиняється за гратами, «обманом» взявши всі звинувачення на себе. А далі потрапляє до психлікарні, де на правду мало не позбавляється здорового глузду. Далі по ланцюжку подій страждалець опиняється вдома, але і тут його зустрічає ненависна Єва. Піддавшись фізичному потягу Бруно, несподівано для себе, по вуха закохується у навіжену красуню. Так закінчується перша дія.

 

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

 

Взагалі, весь перший акт Єва не викликає практично ніяких позитивних емоцій. Вона здається примхливою, істеричною і придуркуватою міською божевільною, а Бруно - благородним, але м'якотілим невдахою. Дія дуже динамічна, комічна і абсурдна. Швидко змінюються обставини, декорації, костюми... Складається враження, що так триватиме весь спектакль - Єва знущатиметься над Бруно, поки «смерть не розлучить їх», але не тут то було!

 

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

 

Другий акт починається зі сцени в квартирі Бруно. Ненависть між героями переросла в ніжну любов і палку пристрасть. Вони щасливі разом. Тут Єва вже постає в іншому світлі, вона більше не здається навіженою, а просто норовливою та темпераментною італійкою. Єва - сама досконалість: божественно готує, зі смаком підбирає квіти, будь-які проблеми вирішує з неймовірною легкістю. Вона чудова коханка й ідеальний друг. Головна мета її життя - своєю турботою та підтримкою цілком і повністю заповнити життя улюбленого чоловіка. Але Бруно не знає, що він не перший чоловік, чиє життя неймовірна Єва заповнила собою. Його кохана перебуває в законному шлюбі з іншим чоловіком - мудрим і стриманим Маріо який, ясна річ, може перешкодити щастю героїв.

 

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

 

До слова Маріо цього абсолютно не прагне - він успішний фабрикант з тонкою душевною організацією, втомлений від всепоглинаючої любові колись палко коханої дружини. Як говорить сам Маріо, Єва - стихія, сама любов ... Любов до гробу. До гробу того, хто «... як останній егоїст не зміг гідно оцінити її всеосяжне, високе і прекрасне почуття». Маріо не зміг. Тепер настала черга Бруно.

 

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

 

А далі сюжет розгортається ще цікавіше - дівчина впевнена, що вони з Бруно не можуть бути щасливими доти, доки її нинішній чоловік живий, тож Бруно просто зобов'язаний його вбити! Проекти вбивства - найнеймовірніші, згенеровані її в'юнким розумом після прочитання безлічі детективів. Для початку вона знайомить чоловіків один з одним. Однак, познайомившись, Бруно і Маріо розуміють, що дуже схожі - обидва захоплюються спортом, музикою, астрономією, археологією. Вони стають справжніми друзями і зовсім не хочуть пасти жертвою невгамовної Євиної любові. В результаті не вона і Бруно проводжають в останню путь Маріо, а новоспечені товариші в жалобі назавжди прощаються з коханою...

 

Любов до гробу: кременчужани дізналися, як кохання може зіпсувати життя

 

Парадоксально, але до кінця другого акту загибель головної героїні з надто розвиненим почуттям власності, яке так докучає кожній живій людині, глядачі сприйняли за щасливий фінал, зітхнувши з полегшенням за долі двох інших героїв.

 

В цілому ж, спектакль переповнений романтичними колізіями, несподіваними конфліктами, патетичними зізнаннями, пристрастями та обманами - навіть людина з найбагатшою фантазією не зможе уявити собі всі неймовірні сюжетні повороти й абсолютно фантастичний, майже детективний фінал цієї нескінченно смішної історії.

 

Майже 3 години глядачі були повністю поглинені прекрасною грою акторів, захоплюючим сюжетом вистави та по-чорному смішними жартами. Зал аплодував акторам стоячи, довго не відпускаючи їх зі сцени. А ті, хто на виставу не потрапив, можуть насолодитись нашим фоторепортажем.

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх