Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу

16.09.2017, 17:55 Переглядів: 4 587

Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу

Кремінь поступається на виїзді

Кремінь мінімально програє Гірник-Спорту на виїзді, з рахунком - 0:1. 

 

"Гірник-Спорт" - "Кремінь" - 1:0

Голи: Фаюк 68'

Гірник-Спорт: Мирний, Пінчук, Кравчук, Носарєв (Сидоренко, 88), Цапій, Моісеєнко (Коваленко), Корольков (к), Шевчук (Павлик, 67), Панасенко, Черній, Фаюк (Курелєх, 90). Запасні: Камінський, Луценко, Прутян. Головний тренер: Сергій Пучков.
Кремінь: Олійник, Бичков, Ходуля, Ченбай, Квачов, Піскун, Вовкодав, Степанчук (Тєртишний, 65), Боровський (Богданов, 83), Авраменко (Саркісян, 78), Тимченко (Янаков, 70). Запасні: Онопко, Ентін, Прошенко. Головний тренер: Сергій Ященко.

Попередження: Носарєв 20, Павлик 71, Панасенко 84, Мирний 90+5 - Вовкодав 30, Квачов 39, Тєртишний 76, Піскун 80

 

Арбітр: Віктор Арановський (Київ)

Асистенти: Едуард Курцеба (Одеса), Дмитро Попельницький (Кропивницький), Олександр Садовий (Кременчук)

Інспектор: Вадим Курганов (Олександрія)

 

 

До сусідніх Горішніх Плавнів з Кременчука відправилася армія вболівальників. За дві години до матчу на зупинці у Кременчуці потік людей не зупинявся, хоч і маршрутка курсувала з 10 хв перервою. І великі й маленькі вболівальники «Кременя» їхали підтримати свою улюблену команду.


Перший тайм не був вийшов видовищним, позиційна боротьба тривала на кожному клаптику поля. У своєрідному дербі першими удар по воротах зробили «гірники». «Кремінь» також відповів кількома неточними ударами у виконанні Боровського, Степанчука, Тимченка й Авраменка.

У другому таймі команди продовжили наступ на ворота суперника. Керманич «гірників» Сергій Пучков вгадав із заміною, випустив на поле Павлика, який оживив гру та додав швидкості в атаках. На 68 хв Андрій Фаюк після отриманого м’яча від Кості Чернія відкрив рахунок у матчі – 1:0.


«Кремінь» одразу перебудувався і намагався відігратися, але рахунок на табло залишився незмінним.

 

Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу


«Гірники» не пропускають вже у четвертому матчі поспіль й піднімаються на 9 сходинку. «Кремінь» залишається в зоні вильоту. У наступному турі кременчужани зіграють з «Десною», а плавнівці з «Оболонь-Бровар», які залишилися без головного тренера. На післяматчевій прес-конференції наставник Оболоні Олег Мазуренко сказав: «Відразу хочу сказати - це моя остання прес-конференція в якості головного тренера. Я прийняв рішення - я йду. Не бачу сенсу працювати».

 

Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу

 

Головний тренер «Кременя» Сергій Ященко після матчу зазначив:
- Перед матчем у нас була втрата крайнього півзахисника Олександра Горвата, який отримав перелом носа у матчі з «Рухом». Тому прийшлося поставити Сашу Квачова, але це не основна його позиція, він грає центрального півзахисника. Тим не менш він зіграв непогано і претензій до нього немає.
По самій грі, нам не можна постійно оборонятися, рано чи пізно пропустиш. Були й моменти коли суддя просто обклав штрафними й весь час відбиватися неможливо. Розумію, що весь час говорити що суддя, але ми теж погано зіграли в атаці. Зараз знаходимо позиції для гравців, які там не грають, ставимо то попереду, то всередині, змінюємо на фангах, шукаємо підсилення в атаці, але поки безрезультатно.
Сьогодні що вийшло, на мою думку, найсильніший склад нашої атаки. Тепер необхідно над ним працювати.
Ми очікували, що команда суперників буде агресивно грати, знали їх тактику гри, якоюсь мірою нам вдалося у першому таймі ліквідувати загрозу. Нам необхідно активніше грати в атаці, тоді й буде інший результат.

- Чи відчував перехід зі штучного покриття поля на натуральне?
- Ні, особливої зміни не відчувалося, що це ідеально рівне покриття, що штучне. Відчувається лише, коли поле м’яке, то різниця відчутна. Штучне поле при будь якій погоді жорсткувате, а натуральне, якщо вологе, то відчувається навантаження на м’язи.

- Гра в обороні задовольнила чи цей єдиний гол змазав враження?
- Ні. Ми знайшли оптимальний склад оборони: Сергій Ченбай, Богдан Бичков та Олександр Горват. Наша лінія оборони зараз грає майже без помилок. Звичайно будуть помилки, адже вони люди, але вже таких грубих помилок, як на початку сезону вже немає. Хочеться стабілізувати нашу лінію атаки та середню лінію.

Олександр Горват розповів, що після матчу лікарі сказали, що у нього перелом носа та струс мозку і найближчим часом не повернеться до лав команди: 
- Сподівався, що після гри з Гірник-Спортом приїду і почну тренуватися, але ще не готовий. Наш клубний лікар сказав, що напевно ще тиждень доведеться пропустити, поки не пройдуть больові відчуття.

 

Півзахисник «синьо-білих» Сергій Ченбай:
- Матч вийшов бойовий, ніхто нікому не хотів поступатися в цьому принциповому поєдинку. Думаю суперник нас часом трохи перевершував і на долі секунди випереджав в окремих моментах, зокрема із голом. На мою думку, сьогодні була нічийна гра, постав 100% пенальті в першому таймі у ворота суперника і не ясно що було б далі. Але, мабуть, суддя випадково моргнув в цьому моменті і не побачив того, що бачив весь стадіон, нехай це буде на його совісті. Ми ж після пропущеного м'яча почали більш розкуто грати, напевно це потрібно було робити раніше і не чекати коли почнемо програвати. В обороні, мені здається, ми додали в плані надійності в порівнянні з початком сезону. Хлопці один одному завжди підказують, допомагають, стараються. Останні матчі граємо плюс-мінус одним складом і вже кожен знає що від кого очікувати й куди бігти. Від гри до гри нам все одно потрібно додавати.

 

Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу

 

Головний тренер «Гірник-Спорт» Сергій Пучков:
- Нарешті настав той час коли ми здобули перемогу. Приємно, що обіграли наших сусідів. Ця гра була за 6 очок, ми знали, що перемога надасть можливість відірватися від зони вильоту і посісти 7-8 місце. І хлопці задоволені і вболівальники. Всі хто вболівав за нашу команду задоволені результатом.
Можливо були помилки і не був такою видовищною грою, але це футбол. Хлопці проявили свої бійцівські якості та самовіддачу. Наші гравці старалися, багато не забили, у першому таймі добре зіграв воротар суперника. Футболісти горіли бажанням перемогти, добитися позитивного результату. Звичайно хотілося більше забити ніж один м’яч, адже при різниці в один м’яч тримається напруга.

 

Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу

 

Автор єдиного голу нападник «Гірник-Спорту» Андрій Фаюк після матчу зазначив:
- Хочу привітати з першою домашньою перемогою. До цього поєдинку готувалися як і до інших, нічого особливого, лише виконували тренерську установку. Щодо самого голу, то коли був наш аут Костя продовжив передачу головою, далі метушня, і як же в футболі без фарту, м’яч відскочив до мене і я вже добивав у порожні ворота.
У матчі з «Кременем» відчувалося дербі. Дербі – це бійня, жар пристрастей. В таких матчах набагато цікавіше грати.

 

Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу 

Результати 12 туру

«Десна» - «Суми» - 3:0
«Волинь» - «Інгулець» - 1:1
«Рух» - «Оболонь-Бровар» - 1:0
«Гірник-Спорт» - «Кремінь» - 1:0
«Балкани» - «Нафтовик-Укрнафта» - 1:1
«Авангард» - «Черкаський Дніпро» - 2:1
«Жемчужина» - «Арсенал» - 0:3
«Полтава» - «Миколаїв» - 2:0
«Колос» - «Геліос» - 1:2

 

Турнірна таблиця Першої ліги

Кременчуцькі футболісти дозволяють Гірник-Спорту завоювати першу домашню перемогу

 

Анонс 13 туру, 24-25.09

«Черкаський Дніпро» - «Жемчужина»

«Нафтовик-Укрнафта» - «Авангард»

«Суми» - «Балкани»

«Кремінь» - «Десна»

«Миколаїв» - «Рух»

«Інгулець» - «Полтава»

«Арсенал» - «Колос»

«Оболонь-Бровар» - «Гірник-Спорт»

«Геліос» - «Волинь»

 

24 вересня "Кремінь" вдома на стадіоні "Кремінь-Арена" зіграє з "Десною". Початок матчу о 15.00.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ФК "Гірник-Спорт", Петро Максимов Джерело відео: ФК "Горняк-Спорт"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх