Як кременчужанам не отруїтися на Сорочинському ярмарку

17.08.2017, 09:33 Переглядів: 3 715

Як кременчужанам не отруїтися на Сорочинському ярмарку

Обирайте смаколики на ярмарку з розумом

Сорочинський ярмарок – яскравий загальнонаціональний захід, проте, через величезну кількість учасників, зокрема виробників та продавців сільськогосподарської продукції, у тому числі, харчових продуктів, і споживачів з різних куточків України та світу, збільшується рівень небезпеки отруєнь харчовою продукцією. Нехтування ветеринарно-санітарними правилами може зашкодити здоров'ю, а інколи й стати причиною смерті, тож Держпродспоживслужба Полтавщини інформує про відповідальність виробників і продавців за неналежну якість продукції.

 

Перевіряйте якість продукції:
За п.2, п.3 ч.1 ст.4 Закону України «Про захист прав споживачів» споживачі мають право на належну якість продукції та обслуговування, безпеку продукції. Продавець (виробник) зобов'язаний передати споживачеві продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію. На вимогу споживача продавець зобов'язаний надати документи, які підтверджують належну якість продукції.

 

Перевіряйте гігієнічні умови її приготування та зберігання:
Пунктом 1, п.5 ч.2 ст.20 Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено, що продавці (виробники) зобов’язані: забезпечувати дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу; забезпечувати виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.


У разі порушення законодавства про захист прав споживачів суб'єкти господарювання сфери торговельного та інших видів обслуговування  несуть відповідальність, як вказано у ст.23 Закону України «Про захист прав споживачів» - сплачують штраф від 5 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-850 грн).

 


В 2017 році у Полтавській області трапилося чимало випадків захворювання на ботулізм серед населення. Основна причина загострення ситуації із захворюванням на ботулізм, попереджає Держпродспоживслужба, криється у недотриманні технології виробництва, умов зберігання та реалізації продукції. Збільшилася і кількість отруєнь продукцією промислового виробництва, тож обирайте смаколики на ярмарку з розумом.
 
Бережіть здоров'я і життя своє та інших людей – дотримуйтесь ветеринарно-санітарних правил.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх