Мешканці Ревівки готуються до судів з мерією Кременчука за субсидії — пишуть звернення

15.08.2017, 10:04 Переглядів: 3 064

Люди просять донарахувати субсидію за квітень

Мешканці приватного сектору Ревівки пишуть листи до управління праці та соцзахисту Автозаводського району: просять нарахувати їм недораховану субсидію за квітень. Про це повідомив «Телеграфу» депутат Денис Терещенко, який спілкувався з виборцями на своєму окрузі та залучив юриста, щоб допомогти людям скласти звернення. Далі люди, якщо їхні звернення не задовольнять, звернуться до суду.

 

 

Нагадаємо, мешканці приватного сектору, на відміну від мешканців багатоповерхівок, не отримали субсидій за холодні дні квітня, коли в місті включали опалення. Причиною стало розпорядження міського голови «Про відновлення подачі теплоносія» від 19.04.17 р, яке за відсутності мера (він тоді був у відпустці) підписав його перший заступник Володимир Пелипенко. Натомість документ мав бути про відновлення опалювального сезону. Через «гру слів» у назві і недбалість (або некомпетентність віце-мера) органи соцзахисту недорахували субсидії мешканцям приватного сектору. І люди переплатили за опалення великі суми, навіть по 1500-3500 гривень.

 

У зверненнях до управлінь соцзахисту люди посилаються на Постанову КМУ №848 від 21.10.95 року зі змінами, які діяли на момент призначення субсидій на опалювальний сезон 2016-2017 років. Зокрема, передбачено, що субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується: на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

 

Перерахунок субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється зокрема у разі: встановлення рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або місцевої держадміністрації дати початку (закінчення) опалювального періоду, що відрізняється від дати початку (закінчення) опалювального сезону, на який розраховується субсидія, - вказано у Постанові.

 

Відтак люди просять надати документ, відповідно до якого їм зменшили тривалість опалювального сезону, щоб потім мати аргументи для захисту своїх прав у суді. Текст звернення можна скачати нижче за посиланням.

zvernennya-uszn-subsidyi-12.08.2017-r.docx [45,1 Kb] (cкачиваний: 37)

 

Денис Терещенко пообіцяв у подальшому надати також сам зразок позову, щоб усі кременчужани могли вістояти свої права.

 

Малецький відправив усіх до суду

 

«ТелеграфЪ» удруге поцікавився в мера Віталія Малецького, чи не хоче він вирішити питання про субсидії для мешканців приватного сектору «мирним шляхом», щоб не доводити до масових судових позовів? Натомість ось що ми почули від мера:

 

- Мешканці приватного сектору самі регулюють подачу теплоносія. От холодно — газ включили або дровами протопили...

 

- До чого тут це? Умови призначення субсидій мають бути однаковими для всіх.

 

- Коли Володимир Михайлович (Пелипенко — ред.) приймав це рішення, першочерговою була подача теплоносія у соціальні об'єкти і в ті будинки багатоповерхові де, на жаль, дуже холодно. От там треба було це зробити. Те, що там десь хтось щось неправильно написав, як ви вважаєте, суд поставить в цьому питанні крапку. Ми дали теплоносій соціальним закладам, дитячим закладам, медичним закладам і деяким багатоповерховим будинкам, бо по технологічній схемі не могли дати інакше тепло в садочки. У нас система по місту така: щоб ввімкнути садочки, треба ввімкнути ще 80 багатоквартирних будинків. Інакше «Полтаваобленерго» не змогла б це зробити. Це питання комунікацій. Це дуже складне питання. Ми можемо сісти з вами й подивитися, як включити дитячі садочки, щоб не включити ще 3-4 будинки? І тоді у вас не буде питання до розпорядження. Тому я й вам кажу: нехай суд розбирається.

 

Корисна інформація

Адреса управління соцзахисту Автозаводського району: вул. 60-річчя Жовтня, 66. Начальник — Глоба Лідія Миколаївна

Адреса управління соцзахисту Крюківського району: вул. І.Приходька, 90. Начальник — Ревега Людмила Іванівна.

 

Р.S. Ми так і не зрозуміли аргумент мера про «будинки багатоповерхові де, на жаль, дуже холодно». Приватні будинки охолоджуються набагато швидше — це чиста фізика, бо будинок стоїть окремо і на землі. І саме тому навіть соціальна норма на газове опалення для мешканців перших поверхів вища, ніж для багатоповерхового житла. Звичайно, є приватні будинки з якісним утепленням, але багатьом отримувачам субсидій воно не по кишені, навіть з державними «теплими кредитами». І саме соціально незахищених людей мерія позбавила можливості грітися в холодному квітні за рахунок субсидій.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх