Кременчуцька легкоатлетка Ольга Ляхова у небезпеці: спортсменів «косить» норовірус

9.08.2017, 14:01 Переглядів: 5 397

Кременчуцька легкоатлетка Ольга Ляхова у небезпеці: спортсменів «косить» норовірус

На змаганнях в яких виступає кременчужанка лютує норовірус

В одному з готелів Лондона, де проживають учасники чемпіонату світу з легкої атлетики, виявили вірусну інфекцію. Зазначимо, що на цих змаганнях виступає кременчужанка Ольга Ляхова.

 

 

Понад 25 спортсменів з України, Естонії, Німеччини та інших країн постраждали від захворювання. Найбільшого удару хвороба нанесла по збірній Німеччини.

 

За інформацією Федерації легкої атлетики, мова йде про норовірус, який передається через тактильний контакт.

 

- На жаль, така проблема існує. Відразу скажу, що це не ротавірус і не харчові отруєння, як писали в деяких ЗМІ. Як нам повідомив делегат ІААФ, мова йде про норовірус. Важливо регулярно мити руки з милом і додатково користуватися антисептичними гелями. Багато спортсменів з різних команд дійсно заразилися цим вірусом. Не оминуло це і нашу команду, але ситуація тримається під контролем. З нами в готелі живуть лікарі команди, а також представники медичної служби ІААФ, які діють згідно з рекомендаціями ІААФ і миттєво надають необхідну допомогу. Якщо у людини з’являються симптоми, її відразу переселяють в окремий номер. Строк ізоляції – 48 годин. За цей час атлет повертається у звичну форму. При цьому на стадіоні ретельно слідкують за тим, щоб жоден хворий спортсмен не прийшов туди, адже вірус передається тактильним шляхом. Тобто якщо хвора людина, приміром, взялася за ручку дверей, після неї це зробили ще кілька осіб, то існує дуже високий ризик того, що вони теж заразяться, - розповіла тренер з легкої атлетики В’ячеслава Тиртишник.

 

Членів команди в яких з’являються ознаки вірусу, миттєво переселяють в окремі кімнати. Також частину команди, яка не встигла приїхали у Лондон (а це Богдан і Віктор Бондаренки, а також команда зі спортивної ходьби з тренерами, лікарем і масажистом) поселять в іншому готелі.

 

Делегати ІААФ зазначають, що для здоров’я людини даний вірус не несе загрози, проте наголошують на тому, що розповсюджується він дуже швидко.

 

На даний момент постраждалі спортсмени знаходяться в медичному ізоляторі. Серед них - олімпійський чемпіон з метання диска Роберт Гартінг, а також дворазовий чемпіон світу в штовханні ядра Давид Шторль.

 

P.S. Кременчужанка Ольга Ляхова на змаганнях стартує вже завтра, 10 серпня, на дистанції 800 метрів. 12 серпня Оля змагатиметься в естафеті на 4х400 метрів

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх