Що необхідно кременчужанам, щоб отримати колісне крісло

25.06.2017, 15:45 Переглядів: 2 478

Що необхідно кременчужанам, щоб отримати колісне крісло

 

Про порядок отримання крісла-колісного інформує прес-служба Полтавської ОДА. 

 

Хто має право на забезпечення кріслом колісним?

 

Безоплатно забезпечуються кріслами колісними за рахунок коштів державного бюджету особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та особи постраждалі внаслідок проведення антитерористичної операції, яким не встановлено інвалідність.

 

Куди звертатися?

 

Для взяття на облік на безоплатне забезпечення кріслом колісним особа з інвалідністю, законний представник дитини з інвалідністю, постраждалий внаслідок антитерористичної операції звертається із заявою до управління соціального захисту населення за зареєстрованим або фактичним місцем проживання.

 

Які документи подаються?

 

Разом із заявою про взяття на облік подаються наступні документи:

-  паспорт або свідоцтво про народження (для дітей віком до 16 років);

- висновок медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю (для дітей з інвалідністю — висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК)) у разі, коли особа вперше звертається до місцевих органів соціального захисту населення або змінюється група і причина інвалідності;

 - індивідуальна програма реабілітації (для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю) або висновок ЛКК (для інших осіб та осіб з інвалідністю, група яких установлена до 1 січня 2007 р. як безстрокова або строк дії якої не закінчився), в яких зазначаються показання для забезпечення кріслом колісним;

 - копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;

 - рішення військово-лікарської комісії або висновок ЛКК (для постраждалих внаслідок АТО, яким не встановлено інвалідність);

 - витяг із наказу командира військової частини, або довідка про обставини травми, видана командиром військової частини (з відомостями про участь в АТО для постраждалих внаслідок АТО, яким не встановлено інвалідність);

 - довідка про реєстрацію місця проживання для дітей, у тому числі дітей з інвалідністю, віком до 16 років, та осіб, паспорти яких не містять відомостей про реєстрацію місця проживання (крім бездомних осіб);

- довідка з місця роботи, служби або навчання особи з інвалідністю або іншої особи (для осіб, які працюють, служать, навчаються);

- посвідчення про взяття на облік (для бездомних осіб).

 

Законний представник особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи подає документи, що підтверджують його особу та повноваження.

Які документи подаються для замовлення крісла колісного за індивідуальним замовленням чи крісла колісного з електричним приводом?

 

У разі замовлення крісла колісного за індивідуальним замовленням до поданих документів додається анкета для виготовлення крісла колісного за індивідуальним замовленням (завірена печаткою: для осіб з інвалідністю – медико-соціальної експертної комісії, для дітей з інвалідністю – лікарсько-консультативної комісії, для учасників антитерористичної операції – військово-лікарської комісії або лікарсько-консультативної комісії).

 

При потребі у замовленні крісла колісного з електроприводом або електроскутера додатково надається висновок обласної МСЕК щодо визначення медичних показань для забезпечення коляскою з електроприводом.

 

Які є види крісел колісних?

 

Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, постраждалі внаслідок антитерористичної операції забезпечуються кріслами колісними таких видів:

-   кріслом-каталкою;

-  низькоактивним кріслом колісним;

-  середньоактивним кріслом колісним;

-  активним кріслом колісним;

-  багатофункціональним кріслом колісним;

-  кріслом колісним з електроприводом;

-  електроскутером;

-  дорожнім кріслом колісним;

-  дошкою для пересування (коляскою малогабаритною);

-  триколісним велосипедом.

 

Порядок призначення крісел колісних?

 

Порядок призначення засобів пересування відповідно до функціональних можливостей визначено постановою Кабінету Міністрів України від 5.04.2012 № 321 та затверджено наказом Міністерства соціальної політики України № 602 від 11.04.2017 (публікація від 23.05.2017)

 

Призначення засобів пересування проводиться відповідно до функціональних можливостей особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, постраждалого внаслідок антитерористичної операції. Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, постраждалі внаслідок антитерористичної операції забезпечуються одним або двома кріслами колісними на вибір – базовими та/або моделями підвищеної надійності та функціональності (при цьому видається не більш як одне крісло з електричним приводом).

 

Діти з інвалідністю забезпечуються кріслами колісними у разі зміни антропометричних даних, що підтверджується довідкою лікарсько-консультативної комісії. Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, постраждалі внаслідок антитерористичної операції забезпечуються кріслами колісними на термін: 2 або 4 роки – при замовленні базових моделей, 4 або 6 роки – при замовленні моделей підвищеної надійності та функціональності, 8 або 10 – при замовленні крісла колісного з електроприводом чи електроскутера.

 

У разі забезпечення одним кріслом колісним, таке крісло видається на мінімальний строк (2, 4, 8 років); двома кріслами колісними – на максимальний строк (4, 6, 10 років).

 

У які терміни можна замовити крісло колісне?

 

При повторному забезпеченні кріслом колісним направлення може формуватись за два місяці до закінчення строку експлуатації попередньо отриманого засобу пересування, з урахуванням термінів дії  медичних висновків.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх