Виклик Малецького на допит: з'явився текст зверенення до Президента про «злі сили» Кременчука (доповнено)

31.05.2017, 13:31 Переглядів: 3 619

Виклик Малецького на допит: з'явився текст зверенення до Президента про «злі сили» Кременчука

Чи піде до Президента України Петра Порошенка звернення від міськради Кременчука — з'ясується на сесіі 1 червня

Кременчуцькі депутати вирішили на найвищому рівні вирішувати проблему стосовно кримінального провадження відкритого щодо надання приміщення «Молодіжному парламенту» за 1 гривню на рік. На офіційному сайті виконкому опублікуване звернення від міськради Кременчука до Президента України, Генпрокурора та Міністра внутрішніх справ. Автор проекту рішення – депутат Микола Бокован («Поруч»).

 

У зверненні говориться про те, що приміщення «Молодіжному парламенту» на аналогічних умовах виділяється вже 17 років поспіль. У загостренні ситуації розробник обвинувачує «політичних опонентів з минулого, які звикли до брудних методів боротьби, підкупу та інтриг» та хоче донести до Президента, що «цим злим силам сьогодні вірно служать місцеві правоохоронці».

 

«Висловлюючи велику стурбованість ситуацією», депутати через звернення будуть вимагати:

  • негайно розібратися у ситуації, що склалася у місті Кременчуці та припинити тиск з боку правоохоронних органів на міського голову Кременчука, міську владу та молодіжні громадські організації міста;
  • об'єктивно перевірити обставини, які стали підставою для відкриття кримінального провадження по факту продовження оренди приміщення за адресою: м. Кременчук, вул. Шевченка, 19/3, та прийняти законне та справедливе рішення за результатами перевірки;
  • залучити до вищезазначеної перевірки кваліфікованих фахівців, щоб виключити будь-яку можливість суб'єктивного підходу, упередженості та необ’єктивності з боку представників місцевих правоохоронних органів, які задіяні в даному процесі.

Чи дійде зверення до адресатів — залежить від голосування депутатів на позачерговій сесії міськради 1 червня.

 

Повний текст проекту рішення можете скачати тут: 13270117-05-30-09-03-47-724.doc [47,5 Kb] (cкачиваний: 41) .

 

До речі, сесія відбудеться 1 червня, а проект рішення оприлюднено 31 травня (за добу до голосування), тобто з порушенням Закону «Про доступ до публічної інформації». 

 

Нагадаємо, приміщення «Молодіжному парламенту», розташоване за адресою вул. Шевченко, 19, надається в оренду за 1 гривню на рік. У цьому Департамент захисту економіки Національної поліції побачив корупційні дії з боку мера та інших працівників виконкому. Дозвіл на тимчасовий доступ до речей і матеріалів виконкому видав Октябрський районний суд Полтави. Віталія Малецького навіть викликали на допит, але міський голова не поїхав – був у відрядженні.

 

 

ДОПОВНЕНО

 

Як повідомив голова фракції «Поруч» Микола Бокован, апарат ради виклав не той проект рішення на сайт міської ради. Правильний проект рішення можна знайти тут.  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх