«Після школи юнак вже має знати ким служитиме: снайпером, танкістом чи водієм», - військовий комісар

21.05.2017, 17:36 Переглядів: 3 645

«Після школи юнак вже має знати ким служитиме: снайпером, танкістом чи водієм», - військовий комісар

В Полтавській області продовжується весняна призовна компанія 2017 року

З понад 9-ти тисяч призовників призовним комісіями області будуть призвані 545 чоловік. На сьогодні, вже 475 громадян віком з 20 до 27 років призвані на строкову військову службу та стали до лав Збройних Сил та Національної гвардії України. Повідомляє Прес-служба Полтавського обласного військового комісаріату.


- Призов на строкову службу є показником національно-патріотичних настроїв в тому чи іншому регіоні Полтавщини, – зазначив у своєму зверненні військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату полковник Дмитро Губський. - Так, в деяких районах області систематично не виконується завдання, а поряд, у сусідньому районі, завжди хлопці йдуть до війська охоче, з бажанням оволодіти військовими навичками.

 

Низька активність у Лубенському, Чорнухинському, Карлівському, Гадяцькому районах та містах Полтава, Лубни. В той же час, найбільше бажаючих проходити строкову службу з Машівського, Хорольского, Новосанжарського та Миргородського районів області.

 

- Основна причина - недостатня увага та рівень залучення молоді до військово-патріотичного виховання. Основи виховання починаються з навчального закладу, які, на жаль, сьогодні не можуть обладнати кімнати для зберігання навчальної зброї, смугу перешкод, навчальні класи, що не дозволяє якісно проводити заняття з основи захисту Вітчизни, - продовжив Дмитро Губський. - Після закінчення школи юнак вже має знати ким він служитиме: снайпером, танкістом чи водієм. І з першим рішенням про призов бути готовим проходити військову службу.


На засіданні зазначили, що поряд зі свідомим розумінням юнаками виконання свого військового обов'язку, до призовників, які ухиляються від призову будуть вжиті заходи адміністративної та кримінальної відповідальності. Тими, хто всіма шляхами ухиляється від призовної комісії, чим порушує закон, займатимуться правоохоронні органи і, зважуючи на прийнятий закон України "Про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних" – ухиляння від призову матиме для них серйозні правові наслідки.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: borova-rda.kh.gov.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх