Кременчуцького пенсіонера ледь не оштрафували за те, що спалював гілки, які комунальники не прибрали після обрізки дерев

19.05.2017, 13:31 Переглядів: 4 040

Кременчуцького пенсіонера ледь не оштрафували за те, що спалював гілки, які комунальники не прибрали після обрізки дерев

Чоловік намагався прибрати гілля, яке відмовилися прибирати комунальні служби

Кременчуцькому пенсіонеру загрожував штраф за прибирання гілок після обрізки дерев обленерго. 18 березня на 69-річного чоловіка патрульні поліцейські склали адмінпротокол за те, що він спалював гілля біля двору. 18 травня цей протокол розглядала адмінкомісія.

 

З розповіді кременчужнина стало відомо, що ще у лютому працівники «Полтаваобленерго» пообпилювали гілля дерев, аби ті не пошкодили електролінії по обидва боки вул. Чередницької. Але не прибрали за собою.

 

- Вони ще коли працювали, я підійшов до них і запитався, коли ж вони все спиляне поприбирають, - пояснив пенсіонер. - На що отримав відбовідь, що це робота коммунальників.

 

Але ентузіазму до такої роботи у коммунальників також не виникло.

 

- Я телефонував до КАТП-1628, щоб вони те сміття вивезли, але телефоном мені відповіли, що це ж приватний сектор - це наші проблеми, - зізнався кременчужанин.

 

Більше місяця обпиляне гілля валялося обабіч дороги і, коли чоловіку така ситуація обридла, він сам прибрав біля свого двору - великі гілки розпиляв та лишив на дрова, а дрібні вирішив спалити, адже дотягти їх до найближчого сміттєвого майданчика не осилив би. «На димок» приїхав патруль.

 

- Я спочатку обурився і хотів взагалі з ними не розмовляти, але потім передумав - запросив у двір, дружина їх компотом пригостила, - продовжив розповідь чоловік. - Молоді хлопці... Компот вони випили, але і протокол склали про порушення правил благоустрою, казали, що поїхали б і так, але повідомили в диспетчерську і тепер хочеш – не хочеш, а має бути протокол. Запевнили, що я пенсіонер і мені нічого не буде...

 

Насправді ж, таке порушення загрожує штрафом від 340 гривень. Ситуація викликала зніяковіння у членів комісії: факт розпалювання багаття на території міста є - треба покарати, але здоровий глузд підказує, що нема за що. Адмінкомісія вирішила, що пенсіонер робив усе, щоб прибрати перешкоди для свого нормального життєвого устрою - гілля заважало йому виходити з двору, а тому справу треба закрити.

 

- У мене вже й сусіди позбирали гілки біля своїх дворів, але я всім заборонив спалювати - аби не було того ж, що й мені.

 

Самому ж пенсіонеру і іншим кременчужанам члени комісії порадили у схожих випадках звертатися до Служби контролю ситуаціїї в місті за номером 15-63.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: з архіву
Теги: штраф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх