У Кременчуці презентують результати моніторингу декларацій посадовців Полтавщини

24.04.2017, 17:32 Переглядів: 3 342

У Кременчуці презентують результати моніторингу декларацій посадовців Полтавщини

25 квітня відбудеться презентація збірки «Декларації без спекуляцій» за результатами моніторингу декларацій посадовців Полтавської області

25 квітня о 15.00 у Кременчуці (офіс Простір Ідей, вул.Софіївська, 36-Б) презентують збірку «Декларації без спекуляцій» за результатами моніторингу декларацій посадовців Полтавської області.

 

Організатори: ГО Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб», координаторка проекту моніторингу декларацій – Лариса Гориславець

 

План заходу:

1 частина – презентація збірки (40 хв.)

2 частина – майстер-клас з використання інструментів моніторингу (1 година – для бажаючих). Користування реєстрами. Збір інформації про декларантів, членів родини, партнерів у бізнесі.

Кава-пауза і дружнє спілкування – протягом усього заходу.

 

Коротко про збірку:

1 травня завершиться друга хвиля Е-декларування. Перша хвиля стала справжнім цунамі і спричинила ажіотаж: мільйони готівки, гектари землі та елітна нерухомість; рейтинги найбагатших посадовців і депутатів у ЗМІ, бурхливі обговорення в соцмережах. А далі? Що робити активістам і журналістам, якщо ми хочемо реальних змін, а не лише гучних скандальних публікацій? Команда проекту «ТОП декларацій Полтавщини» – це спроба піти далі традиційних рейтингів. Наше завдання – не тільки моніторинг декларацій і стилю життя посадовців, а спроба побудувати із владою діалог на тему декларування, залучити до розмови представників місцевих громад. Свій досвід ми зібрали у збірці і пропонуємо поширювати його, приєднатися до нашої діяльності чи, навпаки, висловити критичні зауваження.

 

Збірка «Декларації без спекуляцій» - це результат моніторингу, що тривав упродовж 5 місяців. Моніторингова група збирала дані про декларування, стиль життя посадовців області, використовуючи державні реєстри, відкриті джерела інформації та соціальні мережі. Було оприлюднено ряд публікацій, в тому числі – і на всеукраїнському сайті «Ні корупції». Сформовано архів інформації, що може бути цінним для журналістів у майбутніх публікаціях.

 

Збірка є частиною проекту «ТОП чесних декларацій. Моніторинг декларацій міських голів, прокурорів, суддів, керівників теруправлінь фіскальної служби, поліції Полтавської області», що реалізовується громадською організацією Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб».

 

Цей проект впроваджується в рамках проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2015 – 2018 рр.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх