Збірна України з хокею не змогла дотиснути збірну Польщі

24.04.2017, 11:02 Переглядів: 2 442

Збірна України з хокею не змогла дотиснути збірну Польщі

Українській команді прийдеться боротися за збереження у Першому дивізіоні

23 квітня національна команда України з хокею програла Польщі з рахунком 1:2. За інформацією сайту sportarena, наша команда перекидала поляків за кидками 38 - 30.

 

Старт першого періоду вийшов обережним. Україна позначила свою невелику перевагу, кілька разів перевіривши Пшемислава Одробни. Навіть більшість в середині першого періоду жовто-сині відіграли без гольових моментів. В кінці періоду більшість отримала вже Польща. До перерви залишалося менше хвилини, і все ж полякам вдалася гольова комбінація. Гжегош Пасит за воріт знайшов Томаша Маласінски, який забив шайбу всього за чотири секунди до сирени - 1:0. 

 

Могли українці пропустити і на старті другого періоду, але Арон Хмелевський не реалізував вихід один в один. У відповідь Владислав Гаврик віддавав небезпечну передачу через п'ятак, але замкнути її виявилося нікому. На цьому гострота біля воріт команд закінчилася. В середині періоду суперники обмінялися вилученнями, але безрезультатно. Польща досить непогано нав'язувала боротьбу збірній Україні, і закріпитися в чужій зоні вдавалося в основному тільки ланці Буценко Микити. Але гол в ворота поляків організувала перша трійка. Метушня на п'ятачку допомогла відзначитися Роману Благому. Голкіпер Польщі Одробно не бачив кидок, а шайба парашутом опустився йому за спину - 1:1.

 

Старт третього періоду затримався через проблеми з льодозаливною машиною, так що команди отримали близько 10 хвилин додаткового відпочинку. Старт третього періоду знову був за Польшею. Патрік Вронкі в упор розстрілював Захарченко, але Едуард врятував.

 

Майже відразу Україна отримала більшість, але реалізувати її не змогла, а Польша вже в рівних складах ледь не вийшла вперед - Крістіан Дзюбинський не реалізував вихід один в один - Захарченко встиг закрити щитком кут. Що не вдалося у Дзюбинського, вийшло у Дам'яна Капіци через пару змін. Прибравши захисника, він розстріляв дев'ятку воріт. Україна понеслася вперед, змусивши поляків фолити. Півхвилини жовто-сині грали в більшості п'ять на три, потім залишився п'ять на чотири, але реалізувати більшість не зуміли. А потім і самі опинилися в меншості, але його вдалося вистояти. 

 

До кінця зустрічі Україна так і не вдалося відігратися і хоча б перевести гру в овертайм. Наша команда зазнала другої поспіль поразки на домашньому турнірі, маючи перевагу за гольовими моментами і кидкам 38 - 30.

 

 

Польща - Україна 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Шайби: 19:55 Маласінски (Пасьют, Вронка - більш.) - 1:0; 38:30 Благой (Кузьмик) - 1:1; 46:34 Капіца (Кручек, Дзюбинськи) - 2:1

Воротарі: Одробни - Захарченко

Кидки: 30 (8+11+11) - 38 (10+9+17)

Штраф: 10 - 6

Україна: Захарченко (Дьяченко); Ігнатенко - Побєдоносцев, Катрич - Толстушко, Алексюк - Кугут, Варивода - Ісаєнко; Німенко - Кузьмик - Благой, Лялька - Бабинець - Буценко, Кича - Гніденко - Петранговський, Гаврик, Чернишенко.

 

Збірна України з хокею не змогла дотиснути збірну Польщі

 

Головний тренер збірної України Олександр Савицький:

- У першу чергу хотів би подякувати глядачам у Палаці Спорту, які переживали за нас, глядачів біля екранів тв і на вулиці. Підтримка була на рівні. Ми не могли грати абияк при такій підтримці. Команди добре зіграли в обороні. Але коли нападники не забивають, важко виграти. Попросили хлопців частіше кидати, грати менш академічно, але це не допомогло. Спасибі хлопцям, що не бояться грати. Результатом незадоволений, але тим, як хлопці старалися і билися я задоволений.

-За рахунок чого може додати України?

- Суперники попереду ще важчі. Нас переслідує якийсь рок. Вчора втратили нашого першого центрального Бондарева Артема. Його нам не вистачило. Дамо шанс зіграти Богдан Дьяченко. Будемо намагатися, битися і можливо витягнути якісь очки, щоб більш-менш успішно закінчити турнір.

 

Тренер збірної України і головний тренер ХК "Кременчук" Дмитро Підгурський:

 

- У трьох матчах, що залишилися будемо налаштовуватися на перемогу. Що в першому матчі гол на контратаці отримали, що в цьому. Десь не вистачає концентрації. Плюс багато травмованих хлопців, які не можуть нам допомогти. Незважаючи на це, хлопці билися з першої і до останньої секунди. Гра була хорошою, але ми не змогли забити і змінити рахунок на свою користь.
- Після обох матчів хокеїсти збірної України говорили про швидкість льоду, що не звикли грати на такому ...

- Напевно, треба було, щоб нам заливали раніше лід. Щоб були ці два тижні в Броварах, а тут - у Палаці спорту. Зараз всі збірні виходить в рівних умовах. Потрібно просто виходити і вигравати.

- Обидва матчі чемпіонату світу наша збірна зазнає труднощів з грою в більшості...

- Намагаємося і в грі, і на тренуваннях. Працюємо над цим елементом. Просто потрібно більше кидати і закривати огляд воротареві, добивати шайбу. Ми поки намагаємося забивати все якісь красиві голи, а треба кидати і добивати.

 

 

Календар матчів збірної України на чемпіонаті світу. Прямі трансляції на "Першому" каналі:
25.04, 20.30 Україна - Австрія
26.03, 20.30 Казахстан - Україна
28.04, 20.30 Корея - Україна

 

Результати ігор 23 квітня 

 

Казахстан - Корея - 2:4

 

Турнірна таблиця

Автор: Альона Душенко Джерело фото: iihf.com Джерело відео: IIHF Worlds 2017
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх