За знущання над тваринами пропонують саджати до в'язниці на 8 років

5.04.2017, 15:01 Переглядів: 7 020

За знущання над тваринами пропонують саджати до в'язниці на 8 років

В Україні мають намір ввести кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

В недалекому майбутньому за знущання над тваринами в Україні будуть штрафувати на 8 500 гривень, або навіть саджати до в'язниці. 4 квітня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 5119-1, який пропонує внести зміни в закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження», кодекс України про адміністративні правопорушення та в Кримінальний кодекс України. Про це у своєму Facebook повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

 

Зокрема, законопроектом пропонується збільшити адміністративні штрафи за жорстоке поводження з тваринами, мучення, каліцтва з 9-21 неоподатковуваних мінімумів до 200-500 (з 153-357 грн до 3400-8500 грн). Зміни пропонують до ст. 299 «Жорстоке поводження з тваринами» Кримінального кодексу, згідно з якими знущання над тваринами каратимуться арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі до 3 років. Ті ж самі дії, вчинені у присутності малолітнього, каратимуться обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на такий же термін.
Так само пропонується внести до Кримінального кодексу України норму, згідно з якою дії, пов'язані з жорстоким ставленням до тварин, вчинені з особливою жорстокістю або призвели до загибелі чи каліцтва, вчинені групою осіб, каратимуться позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: facebook.com Фото: Лана Вєтрова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх