«Рибок» з усієї України зібрав турнір з плавання ім. Івана Торовика

26.03.2017, 16:26 Переглядів: 3 340

«Рибок» з усієї України зібрав турнір з плавання ім. Івана Торовика

У Відкритому чемпіонаті з плавання змагалися 10 команд на дистанціях від 50 до 400 метрів

10 команд з України завітали на змагання, серед спортсменів з обмеженими можливостями, які вперше проводяться у Кременчуці. Відкритий турнір з плавання присвячений кременчуцькому плавцю Івану Торовику. Він був призером чемпіонату Чехії, 2004 року, але чотири року тому спортсмен помер від важкої хвороби.

 

На змагання з'їхалися команди з Києва, Рівного, Миколаєва, Дніпра, Одеси, Херсона та Кременчука долали дистанції від 50 до 400 метрів.

 

«Рибок» з усієї України зібрав турнір з плавання ім. Івана Торовика

 

- У них є ціль навчитися. Плавання - це здоров'я. Адже у воді спортсмени з обмеженими можливостями почувають себе на рівні з іншими, - зазначила головний суддя змагань Анна Келембет.

 

За словами організаторів змагання проводять вперше, але сподіваються зробити їх традиційними.

 

- Поки про людину пам'ятають - вона живе. Ці змагання хочемо зробити щорічними, і кожного року залучати більше спортсменів з усієї України, - зазначив один з організаторів Костянтин Кууск. - З Іваном Торовиком давно займалися плаванням. Це людина з великим серцем. Спортсмен, який своїми зусиллями досягав результатів та захищав честь України.

 

«Рибок» з усієї України зібрав турнір з плавання ім. Івана Торовика

 

Паралімпійська надія України 16-річний Максим з Дніпра розповів, що у воді забуваються всі проблеми.

- Обрав саме цей вид спорту, бо люблю воду. Це життя для мене. Коли плаваю, я розслаблююсь і ні про що не думаю. Моя ціль лише допливти і зробити все, щоб заробити золоту медаль.

 

«Рибок» з усієї України зібрав турнір з плавання ім. Івана Торовика


Ігор займається близько року та вже мріє про участь на Паралімпійських іграх

- Плавання покращує мій стан здоров'я та саморозвиток у спорті. Хочеться завойовувати призові місця на чемпіонатах та взяти участь у Паралімпійських іграх, - додав спортсмен з Дніпра.

 

За інформацією прес-служби Кременчуцької міської ради, у складі кременчуцької збірної виступало 6 спортсменів секції плавання Кременчуцької філії Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», яких тренує майстер спорту України з плавання Олександр Хорольський.

 

Серед спортсменок змагального класу S-14 кременчужанка Марина Тимошенко стала переможницею на дистанціях 50 м вільним стилем, 50 м брасом та 50 м на спині. Серед спортсменів з вадами слуху на дистанції 50 вільним стилем І–е місце посів учень 7-А класу ЗОШ №22 Артем Стегній, який вперше в житті виконав норматив ІІІ-го дорослого спортивного розряду. А на дистанції 50 м брасом переможцем став дебютант змагань такого рівня, учень 9-А класу Кременчуцького колегіуму №25 Гостомисл Видюк, при цьому виконавши норматив І-го юнацького розряду.

 

У змагальному класі S-7 учень 10 класу ЗОШ №28 Богдан Третьяков 100 м на спині – 2 місце з результатом ІІ-го дорослого спортивного розряду, 50 м на спині-2 місце з результатом І-го дорослого спортивного розряду. На жаль на дистанції 50 м вільним стилем, хоча і з результатом І-го розряду Богдан був лише четвертим. Крім того хлопець був учасником команди Кременчука у чоловічій естафеті 4х50м вільним стилем (S1- S13), у якій кременчужани стали срібними призерами, програвши 1 сек. естафетній команді з Херсона.

 

Економіст вагонобудівного заводу Олексій Петриненко одержав бронзову нагороду за виступ на дистанції 50 м вільним стилем(S-6), проплив за 55 сек на 4,47 покращив свій попередній результат. Ветеран плавання Яна Швидь у змагальному класі S-14 стала другою на дистанціях 50 м. вільним стилем та на спині.

 

Результати змагань повні й уточнені за ПОСИЛАННЯМ

Теги: плавання
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх