ХК «Кременчук» – перший фіналіст плей-офф Української хокейної ліги

16.03.2017, 11:01 Переглядів: 2 480

ХК «Кременчук» – перший фіналіст плей-офф Української хокейної ліги

Кременчужани здобули четверту перемогу над «Дженералз»

«Кременчук», здобувши 4 поспіль перемоги над столичним «Дженералз», став першим фіналістом плей-офф в історії УХЛ.

 

ХК «Кременчук» – перший фіналіст плей-офф Української хокейної ліги

Четвертий матч серії пройшов 15 березня на арені «Термінал» у Броварах, куди, підтримати городян приїхав наш фан-сектор, та навіть два вболівальника з Білорусі, які вболівали за своїх земляків у складі «Кременчука».

 

 

 - Звичайно, хотілося зіграти гострі матчі з боротьбою, але у нас клас вище, ніж у суперника, і незважаючи на те, що «Дженералз» часом показував непоганий хокей, але майстерності у нас більше. Тому і вийшли такі великі рахунки, - прокоментував перемогу своєї команди у півфінальній серії УХЛ з рахунком 4:0 Головний тренер «Кременчука» Дмитро Підгурський. - Ми тренерським штабом вже склали план і зараз будемо готуватися. І чекати другого фіналіста УХЛ.

 

Перед матчем:

«Кременчук» на четвертий матч півфінальної серії залишив склад п'ятірок без змін: команда, як і раніше, не могла розраховувати на нападника Сергія Кузьмика і захисника Дмитра Ігнатенка. Другий поспіль матч пропускав нападник Юрій Петранговський.

У «Дженералз» вперше в плей-офф і лише втретє в сезоні в заявку включили 16-річного захисника Владислава Приваліхіна. Однак, поєднання трьох перших п'ятірок залишилося незмінними порівняно з попередніми зустрічами.

 

Хід гри:

 

Кременчужани з перших хвилин кинулися вперед. У стартовому періоді підопічні Дмитра Підгурського оформили прекрасний базовий запас, який дозволяв їм комфортно себе відчувати по ходу гри, завдяки дублю Максима Слиша та голу Віталія Кирющенкова.

Другий період виявився «сухим», час минав, а в епічний камбек «Дженералз» вірилося все менше. Заключні 20 хвилин стартували з чергового голу в більшості від Іллі Коренчука (всього за матч «Кременчук» реалізував чотири чисельних переваги), а потім ще по разу відзначилися Кирющенков, Антон Бойків, Севастян Карпенко та Олексій Мельников. Кияни відповіли єдиним голом Андрія Двірника.

8:1 – впевнена, розгромна перемога «Кременчука», яка дає команді путівку у фінал плей-офф. Для «Дженералз» ж сезон закінчено, а це означає, що вперше в історії українського хокею фінал пройде без столичної команди. Крім того, через четвертій позиції в регулярній першості кияни залишилися і поза межами призової трійки незалежно від результату другої півфінальної пари.

 

ХК «Кременчук» – перший фіналіст плей-офф Української хокейної ліги

 

Гравці матчу:

Найрезультативнішим гравцем матчу став нападник «Кременчука» Ілля Коренчук - набрав 4 (1+3) очка за матч. По дублю оформили ще два білоруських форварда - Віталій Кирющенков і Максим Слиш, набравши три очки. Також три очки за три результативні передачі у Артема Гніденка і захисника Олексія Мельникова (1+2).

 

Підсумки матчу:

 

Кременчужани виграли півфінальну серію всуху 4:0 і пробилися у фінал плей-офф УХЛ. В ключовому протистоянні сезону «Кременчук» зіграє з переможцем дуету «Донбас» - «Кривбас», яким ще належить мінімум двічі зіграти між собою. Поки ж рахунок у другій на користь донеччан – 2:1.

 

«Дженералз» — «Кременчук» 1:8 (0:3, 0:0, 1:5)
Дженералз: Напненко (Любимов); Татаренко — Скрипець, Шпак — Сірченко, Бойових — Порупа, Приваліхін; Янішевський — Черненко — Безуглий, Овчинников — Костюк — Генералів, А. Двірник — Н. Двірник — Шиманський, Поліщук, Шапіро.
Кременчук: Захарченко (Петленко); Башко — Андрейків, Ісаєнко — Мельников, Романенко — Варивода, Дегтярьов — Савицький; Коренчук — Чернишенко — Слиш, Кіча — Гніденко — Кирющенков, Гаврик — Т. Гриценко — Коваленя, Луговий — Карпенко — Бойків.
Шайби: 02:31 Слиш (Коренчук, Андрейків — більш.) — 0:1; 11:51 Кирющенков (Мельников, Гніденко — більш.) — 0:2; 14:34 Слиш (Коренчук, Чернишенко) — 0:3; 41:15 Коренчук (Слиш, Гніденко — більш.) — 0:4; 49:22 Кирющенков (Т. Гриценко, Мельников) — 0:5; 51:03 А. Двірник (Бойових, Порупа) — 1:5; 53:23 Бойків (Гніденко, Луговий) — 1:6; 57:50 Карпенко (Башко, Луговий) — 1:7; 58:50 Мельников (Карпенко, Коренчук) — 1:8
Воротарі: Напненко — Захарченко
Кидки: 13 (7+5+1) — 34 (7+16+11)
Штраф: 16 — 12

Рахунок в серії — 0:4

 

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: uhl.com.ua, hckremenchuk.com.ua Відео: XSPORT.ua, ХК Кременчук Джерело відео: youtube.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх