Бізнес на крові: невже Кременчуку вигідна торгівля з окупантами?

15.03.2017, 12:50 Переглядів: 2 766

Голова Кременчуцької міської організації «Об'єднання «САМОПОМІЧ» Дмитро Плахотник обурений позицією депутатів Кременчука стосовно заборони торгівлі з окупантами та пояснює, як влада бореться з рейтингом Садового, використовуючи «львівське сміття».

 

Бізнес на крові: невже Кременчуку вигідна торгівля з окупантами?

2 березня на сесії Кременчуцької міськради депутати розглядали питання заборони торгівлі з ОРДЛО. Вони мали проголосувати та прийняти Звернення до Президента, Верховної ради та Уряду про заборону незаконної торгівлі з окупантами та вимогу терміново ухвалити закон «Про тимчасово окуповані території України». Саме в цьому законопроекті передбачена заборона торгівлі з терористичними новоутвореннями на окупованих територіях («ДНР», «ЛНР»)».

 

Наразі подібні Звернення вже підтримали в багатьох містах України. Ініціатор проекту – партія «Самопоміч». У «Самопомочі» вважають, що це один із способів змусити владу припинити «бізнес на крові» і нарешті визначитись зі статусом окупованих територій.

Цікаво, що на початку сесії депутати від партій “Батьківщина”, “Опозиційний блок”, “Укроп”обіцяли підтримати проект рішення. Але коли питання поставили на голосування, до речі у самому кінці сесії, із 32 присутніх «за» проголосувало лише 15. «За» заборону торгівлі з окупантами проголосували всі три представники партії “Самопоміч”, по три голоси дали «Рідне місто» та «Укроп», від «Батьківщини» та «Поруч» «за» проголосувало по 2 депутати. Підтримали проект один депутат від Радикальної партії та один позафракційний.

 

- Невже депутатам Кременчука вигідна торгівля з окупантами? Дивлячись на ставлення кременчуцької влади до цього питання та на те, що депутати фактично «провалили» голосування, складається враження, що вони підтримують цей «бізнес на крові», - обурюється голова Кременчуцької міської організації «Об'єднання «САМОПОМІЧ» Дмитро Плахотник.

 

Бізнес на крові: невже Кременчуку вигідна торгівля з окупантами?


І пояснює:

 

- Наші бізнесмени та олігархи налагодили корупційні схеми, через які ведеться контрабандна торгівля і таким чином набивають собі кишені. Так званні «республіки» поповнюють свої бюджети, а з них фінансують діяльність терористів. Останні вбивають наших солдат. Влада фактично самоусунулася від вирішення цього питання, закрила очі на контрабанду, а деякі представники відверто зацікавлені в цій вакханалії, в якій добре заробляти гроші.

 

До слова, у сусідньому Пирятині рішення про підтримку блокади було ухвалено одноголосно. За заборону торгівлі з окупантами проголосували і депутати Полтавської обласної ради.

 

- У своєму зверненні обласні депутати прямо вимагають від керівництва держави припинити ввезення та вивезення товарів з окупованих територій і вказують, що через ці схеми фейкові "республіки", підконтрольні Кремлю, наповнюють свої бюджети і фінансують діяльність терористів. Вони називають торгівельну блокаду "ефективним методом впливу на бойовиків та їхніх російських кураторів". А у нас навіть такі фрази, як “торгівля з окупантами”, “війна”, та інші слова з проекту рішення виключили, - каже Дмитро Плахотник.

 

- Чому, на ваш погляд, кременчуцькі депутати не проголосували за заборону торгівлі з ОРДЛО?

 

- Схоже, була якась вказівка “зверху”. Бо як інакше пояснити те, що спочатку більшість депутатів були “за”, а на момент голосування просто повиходили із сесійної зали. Жодного голосу не дали “Опозиційний блок” та “БПП”. Не підтримала проект і Радикальна партія. Майже така сама зв'язка працює і на голосуваннях в Парламенті.

 

Українських споживачів дурять уже давно

 

- А може наші депутати про людей дбають? Не хочуть підвищення цін через здорожчання вугілля, чи тих же віялових відключень, якими лякає Президент?

 

- Про яку турботу ви говорите? Ще у березні 2016 року в НКРЕКП заявили, що будуть рахувати ринкову ціну на електроенергію за новою методикою, закладаючи в неї і вартість вугілля. А вартість вугілля почали рахувати за формулою «Роттердам +». Тобто, вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його транспортування в Україну. Тож ми вже рік купуємо донбаське вугілля за ціною імпортного, і в ціну електроенергії давно вже закладено неіснуюче вугілля з «Роттердаму»…

 

Донбаське вугілля купуємо по 400-600 грн/т, а українські споживачі платять за нього 1200-1800 грн/т. За цей час українці вже переплатили за формулою «Роттердам+» понад 10 мільярдів гривень – різниця між закладеною ціною, яку оплачували споживачі і реальною, за яку купували вугілля. Куди пішли ці гроші? Чому Гройсман та Порошенко мовчать про «Роттердам+»? Теоретично, ці гроші мали піти на забезпечення незалежності України від окупованих територій. Споживачі гроші заплатили, а вугілля продовжуємо купувати у окупантів і залишаємось від нього залежним? Самі бойовики не раз вихвалялись, мовляв, “будемо добре розвиватись, візьмемо і припинимо давати вугілля Україні”.

 

Я впевнений, що необхідно прийняти “Закон про окуповані території”, скинути пути залежності від компаній, які працюють на непідконтрольних Києву територіях.

 

 

Що врегулює закон “Про окуповані території”?

 

По-перше, закон має визначити статус та фінансування підприємств, які працюють на окупованих територіях:

 

- Власники цих підприємств знаходяться в Україні. Але щоб працювати там, вони платять податки в казну фейкових республік. На них можна тиснути, через них можна впливати на керівництво України.


Взагалі будь-яка торгівля з окупантом, здешевлює окупацію країні-окупанту, тобто Росії. Їй потрібно менше фінансувати окупований Донбас. Самі «керівники» цих фейкових республік визнають, що ДНР і ЛНР багато в чому існують завдяки збуту продукції в Україну, «бо Росія зменшила фінансування». Тож виходить, що ми утримуємо фінансово окупаційну владу?!! Фінансуємо війну проти себе? Закликаючи світ посилити санкції проти Росії, Україна не має права торгувати з вбивцями наших людей.

 

По-друге:


- Визнати відповідальність Росії за розпочату війну проти мирної України. Три роки триває війна, а окупацію територій законодавчо і досі не визнано. Більше того, Росія зникає з офіційних документів уряду України, як джерело війни.

 

Львівське сміття, як засіб боротьби з конкурентом

 

Навколо партії “Самопоміч” не на жарт вирують сміттєві пристрасті. Головна - мер Львова Андрій Садовий причетний до засмічення міст і сіл України.

 

- Я так скажу - “Самопоміч” намагалися загнати в коаліцію, а коли цього не сталося, загорілося Грибовицьке сміттєзвалище у Львові. Це дуже схоже на провокацію, аби створити негативний образ Садового. Коли не вдається знайти проблем в діяльності мера Львова, то їх треба створити – напевно так вирішили деякі політичні діячі. Зараз піднімається просто шалений галас навколо всього цього, робиться все, аби підігрівати увагу. Зважте, не шукати рішення для вирішення проблеми, між іншим проблеми українців, мешканців Львова, а навпаки.

 

Для того, щоб це зрозуміти проаналізуйте факти:
  - У травні 2016 року хтось підпалює Грибовицький полігон, куди звозилось сміття величезного міста.


  - Суд забороняє Львову використовувати полігон і місто опиняється на межі екологічної катастрофи.
 

  - Львівська облдержадміністрація ніяк не сприяє у доступі до інших полігонів Львівщини, незважаючи на сотні отриманих листів з проханням про допомогу.


  - Ділянка, яку держава зі скрипом нарешті виділила під побудову нового сміттєпереробного комплексу виявляється непридатною для такого будівництва. Такі попередні висновки зробила спеціальна науково-експертна комісія, яку скликав сам мер Львова Андрій Садовий.


  - Будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу для Львова погодився профінансувати Європейський інвестиційний банк, але реалізація цієї угоди затягується українськими урядовими структурами.

 

Висновок: Місту не лише не хочуть допомагати, навпаки - йде блокада вирішення цієї проблеми. Який сенс везти сміття за 800 км від Львова, щоб викинути його на узбіччі? Обласна організація партії “Самопоміч” сама зверталась до правоохоронних органів, щоб покарали винних! Є фірма, яка виграла тендер, отримала гроші за утилізацію відходів, і вони мають укладати подальші угоди, домовлятись з іншими полігонами. Але чомусь увесь негатив спрямовують на Садового. Не важко здогадатись чому.

 

- А як щодо фейку, що блокада ОРДЛО дуже вигідна Андрію Садовому?

 

- Блокаду ініціювала не партія “Самопоміч”, але вона її підтримує. А стосовно звинувачення, то відповідь дав сам Андрій Садовий: “Звинувачення, що я організував блокаду окупованого Донбасу як помсту за «сміттєву» блокаду Львова навіть не буду коментувати. Всі, хто дружать з головою, розуміють, що це абсурд. Це розуміють навіть ті, хто озвучує ці тези. Просто «темники» такі прийшли...”.

 

- Хочеться щоб люди думали, аналізували, а не велись на різні інформаційні провокації, - каже Дмитро Плахотник. - Замисліться, як вчасно виникають усілякі інформаційні скандали. Особливо, якщо політик являє собою особистість, має рейтинг.

 

Чому, наприклад, набагато серйозніші проблеми, боротьба з корупцією, лобіюванням вигідних бізнес-інтересів через ВР, втеча реальних злочинців, які обкрадали і обкрадають нашу державу, а потім звільняються у залі суду... Всі ці питання замовчуються, а тут такий всеукраїнський резонанс. Проблеми є. І проблема зі сміттям теж є. Але чому не вислуховується інша сторона? Ми судимо однобоко, не знаючи деталей, фактів. І це комусь вигідно — направляти думку людей, маніпулювати свідомістю. Вигідне всім тим, хто бойкотує зміни, хто хоче царювати в країні і далі.

 

Аналізуйте, думайте — не будьте безмізковими ватниками, адже саме через таких стала можливою провокація на Донбасі, псевдореферендум у Криму, саме через таких у нас зараз іде війна. І хто знає на яку ще підлість здатні люди заради грошей, влади... Єдине, що все це може зупинити — розумна, думаюча нація.

Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх