1-го березня в Україні подорожчала електроенергія. Обіцяють, що цього разу востаннє

1.03.2017, 11:30 Переглядів: 3 385

1-го березня в Україні подорожчала електроенергія. Обіцяють, що цього разу востаннє

Графік підвищення тарифів на електроенергію

З 1 березня для кременчужан, і всіх українців, підвищились тарифи на електроенергію. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Полтаваобленерго».

 

 

Це останнє, згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №220, підвищення цін на послугу електропостачання.

 

 

Починаючи з 1 березня за кожний спожитий кіловат в обсязі до 100 кВт/год в місяць люди платитимуть по 90 копійок за кВт/год, проти теперішніх 71,4 копійок.

 

За кожен кіловат після 100-го доведеться віддати замість 129 копійок вже 168 за кВт/год. Як і тим, хто споживає більше 600 кВт/год на місяць, адже відтепер такої межі не існує - з цієї весни запроваджуються зміни обмежуючих величин блоків тарифів.

 

Якщо раніше межа першого блоку для населення сільської місцевості була 150 кВт/год на місяць, то відтепер для них, як і для містян, ця межа становитиме 100 кВт/год. Другий блок для обох категорій споживачів починатиметься від 100 кВт/год на місяць, при цьому граничної межі для нього не встановлено.

 

 

При цьому варто пам’ятати, що для деяких категорій споживачів, зокрема багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, незалежно від обсягів споживання, обмежуючі величини блоків відсутні взагалі, а вартість 1 кВт/год – 90 копійок.

 

Слід звернути увагу, що для жителів міст і сіл, які проживають у багатоквартирних негазифікованих будинках і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання та мешканців житлових будинків (у т. ч. готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками, буде дещо обмежений ліміт. Так, по першому блоку їм замість 3600 надаватиметься 3000 кВт/год на місяць. Граничної межі для другого блоку немає. А сплачувати цій категорії споживачів в опалювальний період, а саме з 1-го жовтня по 30 квітня включно, за обсяг, спожитий до 3000 кВт/год. на місяць, необхідно буде 90 копійок, а понад 3000 кВт/год – 1,68 грн.

 

1-го березня в Україні подорожчала електроенергія. Обіцяють, що цього разу востаннє

 

Електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 140 коп за 1 кВт/год (без податку на додану вартість).

 

Електрична енергія, яка витрачається в дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території, відпускається за тарифом 140 коп за 1 кВт/год (без податку на додану вартість).

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх