«В Париж через Павлыш»:  у Кременчуці будуть видавати міжнародне посвідчення водія

9.02.2017, 16:38 Переглядів: 5 507

«В Париж через Павлыш»:  у Кременчуці будуть видавати міжнародне посвідчення водія

Бланки у Кременчуцькому територіальному сервісному центрі МВС вже є, чекають лише на інформацію про механізм видачі

Кременчужанам будуть видавати міжнародне посвідчення водія. Інформація про те, що з 9 лютого у сервісних центрах країни розпочинають видачу таких посвідчень з'явилася на сайті головного сервісного центру МВС України (ГСЦ).

 

"Таке посвідчення важливе для громадян України, які працюють за кордоном або тимчасово проживають поза Україною, а також які збираються подорожувати автотранспортом, зазначається на сайті ГСЦ. Завдяки ньому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами. Отримання міжнародного посвідчення водія дозволить керувати транспортними засобами на території тих країн, що приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року – це значно розширює географію. Національним посвідченням водія можна було користуватися лише на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року", - йдеться у повідомленні на сайті ГСЦ.

 

Як повідомив "Телеграфу" документознавець Кременчуцького територіального сервісного центру МВС Володимир Москаленко, до них вже надійшли бланки міжнародних водійських посвідчень. Залишилося лише отримати інформацію із обласного центру про механізм видачі.

 

- Чекаємо на службову телеграму із Полтави і почнемо видавати. Міжнародне посвідчення буде видаватися паралельно з національним. Якщо ж у вас вже є національне - то його потрібно буде пред'явити разом з іншими необхідними для оформлення документами, - зазначив. І.Москаленко. 

 

На сайті ГСЦ зазначається, що міжнародне посвідчення водія видається на місці, без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія, терміном дії на 3 роки. Вартість послуги становитиме – 34 грн 16 коп (вартість посвідчення на 25 лютого 2016 року становить - 8 гривень, 16 копійок полюс послуги банку - уточнено).

 

Для отримання міжнародного посвідчення водія необхідно буде звернутися до зручного за місцем розташування територіального сервісного центру МВС незалежно від місця реєстрації та надати наступні документи:

  • пред’явити адміністратору на місці оригінал національного посвідчення водія;
  • паспорт громадянина України;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • фотокартку розміром 3,5х4,5 см на матовому папері (інформація про документи, які необхідно подавати для отримання водійського посвідчення міжнародного зразка, уточнена 25 лютого 2017 року - більш детально по лінку)

Адреси усіх сервісних центрів Полтавської області (для збільшення - натисніть на таблицю):

 

«В Париж через Павлыш»:  у Кременчуці будуть видавати міжнародне посвідчення водія

 

Адреси та контакти сервісних центрів усіх областей ви можете знайти на сайті Головного сервісного центру МВС України.

Автор: Людмила Чванько
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх