Бувалі вояки із Кременчука живуть у польовому таборі

19.01.2017, 17:30 Переглядів: 2 856

Понад 1000 резервістів з України живуть та проходять навчання у польовому таборі у Харківській області

На одному з полігонів у Харківській області розпочалися навчальні збори з резервістами. Протягом 30 діб резервісти мають удосконалити навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також виконати програму фахової підготовки, бойового злагодження у складі рот, батальйонів та бригади в ході відповідних навчань та тренувань.

Понад 1000 резервістів з України, у тому числі з Кременчука та Кременчуцького району живуть у польовому таборі. Він обладнаний для комфортного проживання особового складу - розгорнуто польові їдальні, лазні, заготовлено запас вугілля, дров.

Як повідомив військовий комісар Кременчуцького ОМВК Роман Сушко, протягом лютого – березня з нашого міста на військові полігони буде направлено ще чотири команди резервістів. Усі залучені на збори запасники - зі складу оперативного резерву першої черги, тобто ті, що вже відслужили за мобілізацією і мають досвід ведення бойових дій у зоні проведення Антитерористичної операції.

 

Бувалі вояки із Кременчука живуть у польовому таборі


За словами заступника військового комісара Михайла Старика, переважна більшість кременчуцьких АТОвців, поїхати на збори з розумінням, відповідаючи: «А хто, крім нас?» Проте є й такі, що відмовляються від проходження навчальних зборів. Вони посилаються на те, що «вони своє вже відвоювали та хай їдуть інші». Для даного контингенту військовозобов'язаних нагадуємо вимоги Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»:

 

Стаття 26 Проходження служби у військовому резерві в особливий період


1. В особливий період на службу у військовому оперативному резерві першої черги в обов’язковому порядку зараховуються військовослужбовці, звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками й станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві.

Зарахування на службу у військовому оперативному резерві першої черги здійснюється командирами (начальниками) військових частин (установ) під час звільнення військовослужбовців зі строкової військової служби або військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, про що такий військовослужбовець у день звільнення письмово повідомляється командиром (начальником) військової частини під особистий підпис.
Нагадаємо, що за резервістами зберігається робоче місце та середній заробіток на підприємстві. Також вони отримують безкоштовне харчування, військовий одяг та обмундирування та добові за кожен день перебування на зборах. Крім того, за виконання програми зборів, Міноборони виплатить грошову винагороду у розмірі двох мінімальних зарплат.


«Головна мета навчань – відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з'єднань силами оперативного резерву у випадку відвертої агресії», – сказано у повідомленні Генштабу про проведення зборів резервістів.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба Кременчуцького військкомату
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх