Баскетбольний клуб «Кремінь» продовжує переможний шлях

16.12.2016, 20:31 Переглядів: 2 477

Баскетбольний клуб «Кремінь» продовжує переможний шлях

Кременчуцькі "слони" завойовують п'яту перемогу у Суперлізі

16 грудня кременчуцькі баскетболісти у Харкові завоювали третю поспіль перемогу. "Слони" перемогли з рахунком - 86:68. Перед матчем лави "Кременя" слідом за Юрієм Лохманчуком, Андрієм Малишем та Олександром Тіщенком (перейшов у грузинський "Сухумі") команду покинув Максим Балашов. Він тепер допомагатиме керманичу "Кремінь-2" Євгену Федорову, передаючи свій великий досвід молодим баскетболістам. Впродовж своєї кар’єри з кінця 1990-х Максим змінив декілька команд, найбільше виступаючи за київський “Будівельник”. З ним він пройшов нелегкий шлях повернення до еліти українського баскетболу, вигравши медалі чемпіонату і Кубок УБЛ. Також слід нагадати, що Максим Балашов – володар рекорду як найрезулььтативніший гравець в одному матчі – 55 очок.

 

Баскетбольний клуб «Кремінь» продовжує переможний шлях

 

"Політехнік" – "Кремінь" - 68:86 (17:23, 16:20, 12:27, 21:16)

“Політехнік” (старт): Сайнієв-2, Арабаджи-12, Козлов-4, Рачняк-8, Столікер-8. Запасні: Колотілов-9, Сухар-0, Кузнецов-8, Чугунов-2, Павленко-4, Бест-11.

“Кремінь” (старт): Вудсон-11, Зозуля-3, Байда-13, Скрипець-4, Хамзаєв-19. Запасні: Кожемякін-8, Ясиненко-18, Луговцов-5, Шостуха-0, Кадигроб-2, Чигринов-3.

 

Баскетбольний клуб «Кремінь» продовжує переможний шлях

 

Наша команда відправилась до Харкова у чудовому настрої, здобувши перемоги у двох останніх матчах. Останнє місце “Політехніка” у турнірній таблиці давало підстави на те, аби ця переможна серія продовжилась. “Кремінь” розпочав активніше, як кажуть без розкачки, та одразу дав зрозуміти супернику, що приїхав тільки за перемогою. Після від’їзду Тіщенка, значно додав у грі Хамзаєв, який був кращим у першій половині гри, набравши 14 очок та зробивши 6 підборів. У “Політехніка” старався їхній багаторічний капітан Тимур Арабаджи, доробок якого у першій половині склав 12 очок. Проте, все ж таки, команда гра “Кременя” була кращою за індивідуальну лідера харків’ян, що і дозволило піти на велику переву за доволі комфортногорахунку 35:43.

 

Другу половину гри “Кремінь” почав вкрай невдало, набравши всього 2 очки протягом чотирьох стартових хвилин. Але, на щастя і господарі не відрізнялись результативністю і не скористались такої низькою реалізацією нашої команди. Проте далі усе пішло як треба, очки посипались у кошик суперника як з рогу достатку, на що “Політехнік” не зміг нічого протиставити. Справедливості заради варто зазначити, що господарі проводили цей матч без свого тренера, а командою керував Тимур Арабаджи. Хоча наврядчи Валентин Кулібаба чимось міг зарадити своїй команді сьогодні. Ну що ти поробиш, коли у суперника йде гра і хлопці діють вже на куражі, так як наприклад Богдан Ясиненко, який  у третій чверті влучив усі свої чотири трьошки. 47:70 перед четвертою чвертю, рахунок, який дозволяв передчасно вітати Бориса Сагая та його команду з перемогою.

 

Четверта чверть, як часто буває в таких ситуаціях, стала формальністю, в якій одні вже нічого не могли зробити, а другі спокійно доводили гру до перемоги. Таким чином, “Кремінь” здобув третюперемогу поспіль і п’яту загалом у Суперлізі.

 

Додамо, що до Кременчука харківська команда також приїде без тренера. Рішенням Президії Федерації баскетболу України тренера харківського "Політехніка" Валентина Кулібабу покарано за неспортивну поведінку та образливі агресивні нецензурні вислови на адресу гравців, суддів, комісарів та суддів-секретарів під час поєдинків Суперліги Парі-Матч проти "Миколаєва" (9 грудня) та "Кривбаса" (11 грудня). Його оштрафували на 10 тисяч гривень та дискваліфікували на три поєдинки: проти "Кременя" (16 та 18 грудня), "Хіміка" (23 грудня).

 

Післяматчеві коментарі

 

Турнірна таблиця

Баскетбольний клуб «Кремінь» продовжує переможний шлях

 

 

Голи Хамзаєва та Байди увійшли у трійку кращих моментів тижня Суперліги

 

 

Наступний матч наша команда також зіграє з “Політехніком”, але вже на домашньому майданчику. Початок матчу 18 грудня у КДЮСШ-2 о 14:30. 23 грудня о 19.00 "Кремінь" вдома прийме одеську "БІПУ", а 25 грудня о 15.00 зіграє заключний матч у році з "Хіміком" Южне.  

Автор: Альона Душенко Джерело відео: ФБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх