Кременчужанин Сергій Ємельянов про бійців АТО: «Кожен з них «Відважний воїн»

18.12.2016, 11:11 Переглядів: 3 544

Кременчужанин Сергій Ємельянов про бійців АТО: «Кожен з них «Відважний воїн»

Відбулися змагання з кросфіту між пораненими військовими

11 грудня у Києві стартував соціально-реабілітаційний проект «Відважний воїн» - змагання з кросфіту, в якому взяли участь бійці АТО. Змагання складалися з п'яти етапів: велотрек, прес, підйом колеса від вантажівки, вправи з гантелями та силові вправи. 16 бійців АТО, які отримали важкі поранення на війні та втратили кінцівки, виступали в парах. Варто зазначити, що серед учасників була жінка-боєць Дана Виноградова.

Перед початком змагань судді, серед яких були такі всесвітньовідомі люди, як Василь Вірастюк - володар титулів «Найсильніша людина світу» 2004 та почесний президент Федерації стронгмену України, а також Сергій Ємельянов – параолімпійський чемпіон у веслуванні на каное хотіли виявити критерії, за якими розподілили би категорії. Але, подивившись змагання, вони прийшли до висновку, що цих людей неможливо оцінити по якимось критеріям.

 

Кременчужанин Сергій Ємельянов про бійців АТО: «Кожен з них «Відважний воїн»

Кременчужанин Сергій Ємельянов не з чуток знає, як це коли твоє життя змінюється в один момент. Йому в дитинстві ампутували ногу, але він не опустив руки та на власному прикладі показав, яких результатів можна досягти, якщо у тебе є мрія. Сергій зазначив, що учасники проекту «Відважний воїн» - справжні герої, які своїм прикладом дають зрозуміти, що ніякі травми не можуть покалічити душу та зламати характер справжнього українця.

- Відмінний початок змагань, оскільки змагаються усі бійці АТО. У когось немає руки, ноги або обох кінцівок. В цих змаганнях немає переможених, вони живі й це вже перемога. Дуже вразило, що люди без ніг та рук намагаються жити у суспільстві, яке їх всіляко обмежує. Насправді у них безмежна сила волі, - додав Сергій Ємельянов.

 

Проект «Відважний воїн» для незламних духом. Його унікальність полягає в тому, що створений воїном для воїнів. Адже лише той, хто сам пройшов через пекло війни, зазнав поранень і пережив важкий період відновлення розуміє, що насправді відчувають такі самі хлопці, що може їх підтримати й повернути до повноцінного життя.

Завдяки спорту бійці АТО адаптуються до мирного життя та повертаються до повноцінного життя, надихаючи своїм прикладом побратимів та підростаюче покоління.

Одним з учасників змагань став боєць з Полтавщини Костянтин Фішер. Він все своє життя займається спортом. До війни був інструктором із кіокушинкай карате. Як розповів боєць в інтерв’ю журналістам Viva, він відслужив 1 рік і 2 місяці, поки не отримав поранення.

 

Кременчужанин Сергій Ємельянов про бійців АТО: «Кожен з них «Відважний воїн»

Костянтин Фішер на фото зліва

- Ми простояли у Щасті 8 місяців. Потім нас перекинули під Донецьк, у Горлівку. І саме там під Горлівкою я отримав поранення.

Під кулеметний обстріл ми потрапили на одному з розвідувальних виходів, повертаючись вчотирьох уночі із завдання. Разом із побратимом потрапили в засідку й отримали поранення від крупнокаліберного 12-мм кулемета ДШК або УТЕС. Куля пробила наскрізь все коліно. До приходу побратимів і медиків я з усієї сили здавив ногу, стиснувши її з усіх сил, аби не стекти кров’ю. Це сталося 1 грудня 2015 року.

За словами Костянтина, його врятував побратим із позивним «Назар», який витягнув його з-під обстрілів, а потім ніс більше кілометра на собі. По дорозі поранений постійно непритомнів, тому що втратив майже три літри крові. Якби не «Назар», Костянтин стік би кров’ю, адже в нього були пошкоджені дві найважливіші артерії та повністю розтрощені кістки ноги.

Врятували життя військовому в Дзержинську лікарі, зробивши складну операцію. Але ногу довелось ампутувати. Потім Костянтина перевезли до Дніпра (раніше Дніпропетровська).

Зараз Костянтин мріє продовжувати займатися бойовими мистецтвами та бути інструктором з карате, передаючи іншим своє вміння та досвід. Весь час поруч з Костянтином була любляча дружина, яка подарувала йому двох синів, а незабаром очікує ще й на поповнення. Які б випробування або перешкоди не траплялися на його шляху, завжди їх долає та йде вперед.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх