Як кременчуцькі велосипедисти до Чорного озера в Чорному лісі мандрували

20.09.2016, 13:01 Переглядів: 6 638

Як кременчуцькі велосипедисти до Чорного озера в Чорному лісі мандрували

Подорож до невідомого з полону гучного міста

17 вересня велосипедисти Кременчука в пошуках пригод відправились у велосипедну мандрівку до Чорного озера, що в Чорному лісі (ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Чорноліський») в районі села Богданівка Знам'янського району Кіровоградської області.

 

Площа заказника - 3491 га., він є одним з найбільших в державі масивів листяних лісів, розташованих на межі лісостепу і степу. Окремі ділянки штучно створених насаджень є прикладом успішних дослідів захисного лісорозведення з середини XIX століття.

 

У межах заказника розташована гідрологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення «Болото «Чорний ліс», де збереглася з льодовикової епохи реліктова флора.

 

 

У це чарівне місце і відправились кременчуцькі мандрівники. І ось які враження вони звідти привезли:

 

- Безумовно важко не сказати про велич лісу, про монстра розміром в 3,5 тис. га. Ми приїхали з миром, з бажанням відпочити, напевно тому не побачили жодного натяку на моторошні речі, які описувались в легендах про ліс та озеро. Нас зустріли чудові краєвиди в поєднанні з гармонією спокою, що пролягає через віки, - пишуть мандрівники на своїй сторінці у Вконтакті. - Стільниковий зв’язок відсутній, Інтернету немає, потрібно розраховувати тільки на свою інтуїцію та на правильність супутників GPS. Поруч мандрівники, однодумці, які замість полону гучного міста, хоча б на один день свого вікенду, обрали подорож до невідомого. Однозначно ці відчуття коштували часу та сил витрачених на подорож.

 

"Велосипедисти Кременчука" вдячні всім сміливцям, що долучилися до подорожі та надіються, що коло їх однодумців, які бажають відкривати цікаві місця нашої Батьківщини зростатиме і надалі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх