БЛОГЪ: Чому я розчарована он-лайн голосуванням із перейменування вулиць

6.02.2016, 12:33 Переглядів: 4 330

БЛОГЪ: Чому я розчарована он-лайн голосуванням із перейменування вулиць

Лариса Гориславець, громадський діяч, журналіст

Шановна міська владо, якщо вам цікаво, висловлюю свою думку про те, чому я розчарована он-лайн голосуванням із перейменування вулиць на сайті міськради.


Прошу звернути увагу на перейменування вулиці Сербіченка.


За результатами голосування, найбільше голосів набрала вулиця ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ (139 голосів). Натомість вулицю буде перейменовано у Чумацьку, бо представник комісії – історик Алла Гайшинська - висловила зауваження, що Чумацький шлях цією вулицею не проходив. Тому буде - ЧУМАЦЬКА.


Я, як жителька вулиці Сербіченка, вважаю, що таке рішення комісії суперечить загальному підходу до перейменування вулиць і дискредитує ідею громадської участі у перейменуванні. На мою думку, якщо жителі проголовували за «Чумацький шлях», має бути врахована думка громадськості. Адже комісія не розглядала історичний зв’язок інших вулиць із їх новими назвами? Наприклад, чи встановлено зв’язок між старою назвою вулиці Червноних слідопитів та запропонованою назвою на честь Княгині Ольги? Так само й усі інші назви вулиць. Чи ступала колись нога Данила Галицького чи Петра Калнишевського по кременчуцькій землі? І вже точно, хай пробачать мені православні, вулиця Різдвяна (колишня Енгельса) із народження Ісуса не має нічого спільного, крім назви. Але ж назви ці ухвалені. Проголосували люди – нехай буде.


По-друге, слово «шлях» у назві доречне тому, що вулиця – однобічна, це велика автомагістраль. І якщо назва «Чумацький шлях» акцентує увагу на слові «шлях», то вулиця «Чумацька» - на честь чумаків, тобто небагатих торговців із селян, які нині асоціюються із «челноками» або сучасними заробітчанами. Тобто, з’являється сумний відтінок у значенні.


По-третє, запропоновану назву Чумацький Шлях можна розглядати як астрономічну, а не історичну. Чумацький Шлях – назва сузір`я. Серед нових назв вулиць бачимо так само багато нейтральних (астрономічних, ботанічних тощо) – Сонячна, Абрикосова, Осіння, Різдвяна тощо. То чому саме назва Чумацький Шлях потребує якогось логічного обгрунтування і пояснення? Не подобається Чумацький шлях (дорога чумаків), то беремо Чумацький Шлях (сузір’я), але ж ту назву, яку підтримали люди під час голосування. Тим більше, вулиця розташована неподалік Дніпра, там прекрасна зелена зона відпочинку й споглядання зоряного неба.


Одним словом, як мені здається, он-лайн голосування з будь-яких проблем у місті могло б стати справді корисним для того, щоб почути думку громадськості. Але якщо навіть у такому формальному питанні остаточне рішення все одно залишається за «кимось», а не жителями вулиці, то у мене більше не виникне бажання брати участь у будь-яких он-лайн голосуваннях.


А що ви думаєте з цього приводу?

«ТелеграфЪ» предлагает кременчугским политикам и экспертному сообществу выражать на нашем сайте свою точку зрения относительно происходящего в городе, а также близких и далёких перспектив Кременчуга. Используйте нашу площадку для того, чтобы донести кременчужанам свои мысли, объяснить свои поступки и заявления.

 

Условия простые – никакой политической агитации и оскорблений. Все споры – в рамках конструктивной критики.

 

По всем вопросам обращайтесь: 79-71-39, (050) 777-2-777, telegraf.in.ua@gmail.com, ул. Шевченко, 55.

 

Редакция оставляет за собой право не публиковать информацию, которая носит откровенно агитационный, популистский, оскорбительный характер и прямо не относится к городским проблемам и перспективам развития Кременчуга.


Автор: ТелеграфЪ Джерело фото: Фейсбук
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх