У Кременчуці з’явиться копія Ейфелевої вежі

3.07.2015, 13:00 Переглядів: 5 080

У Кременчуці з’явиться копія Ейфелевої вежі

Кременчуцька художниця Тетяна Кравченко оголосила збір спільнокошту на створення маленького паризького провулоку із скультпурами та мистецькими пам'ятками у Кременчуці

12 липня у Кременчуці у Придніпровському парку поблизу приміщення закинутого кінотеатру з’явиться скульптурна експозиція, схожа на маленький провулок головного міста Франції. У «паризькому провулку» встановлять 3.5-метрову копію Ейфелевої вежі та художньо оздоблені лавки, ліхтар, сміттєвичок і різноманітні скульптури.

 

 

Ініціатором проекту «Маленький Париж» у Кременчуці стала художниця і пісочна аніматорка Тетяна Кравченко, яка нещодавно представляла наше місто на міжнародній виставці в Баку.

 

Про ідею мистецького оновлення Кременчука мисткиня каже так:

 

- Я знаю наше місто, як чудовий індустріальний центр, оточений безліччю заводів та підприємств. Але в кожного у серці Кременчук інший – це місто яке перетинає потужна ріка, місто парків і скверів, місто в якому збуваються наші мрії і народжувалися наші діти. Побувавши у Баку, я зрозуміла, що навідміну від Кременчука, він наповнений великою кількістю архітектури та пам'ятних місць, тоді як наше місто майже порожнє, і ми самі у цьому винні. Тому задала собі запитання, а що я зробила для свого міста? І хоча мені важко зізнатися, але відповідь – нічого. Ідея зі скульптурою, яка додала б Кременчуку романтичності, краси та витонченості з’явилася відразу після повернення з Баку, а проект «Transformersss» підштовхнув зробити це якомога швидше.

 

Щоб створити «Маленький Париж», Тетяна Кравченко оголосила збір спільнокошту (краудфандинг), адже для довговічної експозиції з дерева і металу, потрібно 10 тисяч гривень. Окрім того, планується, що паризька експозиція матиме власне освітлення, щоб у темний час доби там було світло і безпечно.

 

Допомогти проекту можна, перейшовши за посиланням на сайт. Перерахунок коштів можна здійснити у будь-якій сумі.

  

У Кременчуці з’явиться копія Ейфелевої вежі  

 

- Будь-яка ваша допомога буде великим внеском у розвиток міста і самого себе. Адже тільки змінюючи себе, ми можемо змінити світ на краще, - каже художниця.

 

Побачити кременчуцький «Маленький Париж» можна буде вже 12 липня у парку Придніпровський біля покинутого кінотеатру. Відкриття композиції відбудеться в рамках фестивалю «Transformersss».

Автор: malyarenko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх