Мобилизация в Кременчуге: в военкомат вызывают даже тех, кому не пришла повестка

2.07.2015, 15:59 Переглядів: 25 606

Мобилизация в Кременчуге: в военкомат вызывают даже тех, кому не пришла повестка

Военный комиссар издал Приказ о проведении частичной мобилицзации в Кременчуге и Кременчугском районе с 18 июня по 17 августа

В Кременчуге в военкомат вызывают практически всех военнообязанных, включая тех, кто не получил повестку. Об этом говорится в п. 3 Приказа №178 от 30 июня 2015 года военного комиссара Кременчугского объединённого городского военного комиссариата Романа Сушко.

 

Согласно с документом во время в шестой очереди частичной мобилизации, с 18 июня по 17 августа, в военкомат должны явиться все военнообязанные в возрасте от 20 до 60 лет, которые не имеют права на освобождение от призыва.

 

В первую очередь призываются мобилизованные, которые добровольно пожелали быть призванными, а также безработные.

 

Все граждане, которым пришли повестки, обязаны явиться в военкомат по адресу ул. Жадова, 6 в сроки, указанные в повестках.

 

Военнообязанные, которым повестка не пришла, обязаны явиться в военкомат с 9 по 12 июля, и иметь при себе военный билет, паспорт, идентификационный код, учётно-послужную карточку (при наличии), мобилизационное распоряжение (при наличии).

 

Военнообязанные, которые стоят на учёте в других комиссариатах, но находятся на территории Кременчуга и Кременчугского района, обязаны явиться по месту учёта.

 

Смена места жительства без разрешения военкома не разрешается.

 

Как ранее сообщал «ТелеграфЪ», в Кременчуге за время 6 очереди частичной мобилизации, должны призвать 500 человек.

 

По данным областного военкомата, на Полтавщине от мобилизации уклоняются чаще, чем от срочной службы.

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

військового комісара Кременчуцького об’єднаного міського військового комісаріату

(по стройовій частині)

30.06.2015 м. Кременчук №178

Про призов військовозобов’язаних на військову службу під часшостої черги часткової мобілізації, в особливий період

 

На виконання Указу Президента України від 14 січня 2015 року
№ 15/2015 “Про часткову мобілізацію”, наказу військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату від 29.06.2015 №219, відповідно до Законів України “Про військовий обов'язок і військову службу” та “Мобілізаційну підготовку та мобілізацію”

 

НАКАЗУЮ:

1. У період з 18 червня по 17 серпня 2015 року на протязі 60 діб провести на території Кременчуцького району та м. Кременчука в обсягах, визначених нарядами ОВК на 6 чергу часткової мобілізації, призов військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації, в особливий період.

 

2. Призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період підлягають військовозобов’язані громадяни України, віком від 20 до 60 років, які не мають права звільнення від призову на військову службу під час мобілізації у випадках, передбачених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

В першу чергу призиваються військовозобов’язані, які виявили бажання в добровільному порядку бути призваними на військову службу під час мобілізації, в особливий період та безробітні.

3. Усі громадяни, які перебувають на військовому обліку в Кременчуцькому об’єднаного міського військового комісаріату та підлягають призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період, зобов’язані прибути за викликом до військового комісаріату у час і терміни, що визначені в повістках, мобілізаційних розпорядженнях та розпорядженнях військових комісаріатів, за адресою: м. Кременчук, вул. Жадова, 6.

Військовозобов’язані, які не отримали повісток щодо їх виклику до військового комісаріату, зобов’язані прибути до Кременчуцького об’єднаного міського військового комісаріату з 09 липня 2015 року по 12 липня 2015 року та мати при собі військовий квиток, обліково-послужну картку, мобілізаційне розпорядження та документи, які посвідчують особу.

 

4. Військовозобов’язані, які перебувають на військовому обліку в інших районних (міських) військових комісаріатах та тимчасово перебувають на території Кременчуцького району та м. Кременчука у зв’язку з роботою або іншими обставинами, зобов’язані прибути до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку.

 

5. Зміна місця проживання військовозобов’язаних без дозволу військового комісара Кременчуцького об’єднаного міського військового комісаріату забороняється.

6. Органам державної влади, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, житлово-експлуатаційним організаціям та домовласникам організувати і забезпечити в установленому порядку:

відклик військовозобов’язаних з відряджень для забезпечення їх своєчасного прибуття за викликом до військового комісаріату;

вручення заброньованим військовозобов’язаним посвідчення про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період;

здавання до міського військового комісаріату відомостей про вручення заброньованим військовозобов’язаним посвідчень про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період та посвідчень, які не вручені;

своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу під час мобілізації, в особливий період до військового комісаріату для їх перевезення та прибуття на збірні пункти та у військові частини;

контроль за виконанням правил військового обліку військовозобов’язаними та проходженням ними медичного огляду;

роботу системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів;

охорону громадського порядку під час проведення оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів до збірних пунктів та військових частин;

дотримання законодавства з питань соціального та правового захисту військовослужбовців і членів їх сімей щодо осіб, які призиваються на військову службу під час мобілізації, в особливий період;

розшук громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку;

постійне інформування населення про хід призову громадян на військову службу під час мобілізації, в особливий період;

залучення громадських та волонтерських організацій щодо надання допомоги у проведенні призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

7. Громадяни, які ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період і не з’являються за викликом до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно із законодавством.

8. Керівники підприємств, установ і організацій незалежно від підпорядкування та форм власності за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію несуть відповідальність згідно із законодавством.

9. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

10. Наказ оголосити в засобах масової інформації та довести до органів державної влади, підприємств, установ, організацій, навчальних закладів згідно з розрахунком розсилки.

 

Військовий комісар Кременчуцького

об’єднаного міського військового комісаріату

підполковник Р.В.СУШКО


Автор: solod
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх