Кременчужани з мітингу під ЦРБ прийшли до міськради

18.12.2017, 13:50 Переглядів: 4 426

Вони вимагали не закривати відділення у Центральній районній лікарні, інакше перекриють дорогу на проспекті Полтавському

Мешканці Великої Кохнівки, які зранку протестували під стінами Центральної районної лікарні (ЦРБ) приїхали на апаратну нараду до мерії Кременчука (разом із депутатом Оксаною Піддубною). Люди були впевнені, що ЦРБ збираються розформувати, а людей змусити їздити до лікарів на Молодіжний. Вони заявили, що готові перекрити дорогу на проспекті Полтавському.



Міський голова Віталій Малецький зазначив, що робота ЦРБ не в компетенції міської ради, а в компетенції влади Кременчуцького району.


– Хочу сказати, що ті чутки, які пішли про закриття районної лікарні, це чиясь фантазія, такого бути не може. Ще два відділення плануємо відкривати, – у телефонній розмові заспокоював кременчужан голова Кременчуцької райдержадміністрації Андрій Безкоровайний, якому при людях зателефонував Віталій Малецький.


До того ж, він запевнив, що у лікарні робитиметься ремонт для покращення умов прийому пацієнтів.


Мер Віталій Малецький агітує мешканців Великої Кохнівки переходити на лікування до закладів міського підпорядкування. Вони, хоча й мають кременчуцьку прописку, але традиційно лікуються у районній лікарні, бо вона поруч.  


– З 1 липня 2018 року не буде дільничих лікарів, будуть сімейні лікарі, з якими укладатимуться договори, – зауважив мер. - Згідно з реформою кожній людині держава на рік гарантує 350 грн., щоб вона мала можливість за власним бажанням обрати сімейного лікаря. Для дітей та людей з інвалідністю ця сума вдвічі більша. А вже з 1 січня в медичних закладах розпочнеться процес підписання договорів, а з 1 липня – цей механізм має запрацювати.


Він зазначив, що ніхто насильно людей нікуде не тягне і, якщо вони хочуть лікуватися у лікарів з районної лікарні – нехай підписують з ними договори. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх