Екс-керівника ДАІ Полтавщини засудили до 7 років позбавлення волі

23.11.2017, 08:05 Переглядів: 4 856

Екс-керівника ДАІ Полтавщини засудили до 7 років позбавлення волі

Правоохоронця засудили за вимагання хабаря у розмірі 13 тисяч доларів США протягом травня - грудня 2014 року

Колишнього керівника УДАІ в Полтавській області заочно засудили до 7 років позбавлення волі, про це повідомляє прес-служба прокуратури. 

 

20 листопада Октябрський районний суд Полтави оголосив обвинувальний вирок, заочно засудивши Петра Блаживського за ч. 3 ст. 368 КК України до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, з конфіскацією всього особистого майна. Окрім цього, правоохоронець позбавлений спеціального звання – полковник міліції.

 

 

Під час судових слухань прокуратура довела, що колишній начальник УДАІ УМВС України в області упродовж травня - грудня 2014 року неодноразово вимагав та одержував від підлеглих працівників неправомірну вигоду за прихильне ставлення до них під час проходження служби та можливість продовжувати працювати на займаних посадах. Загальна сума отриманих грошей – 13 тис. дол. США.


Вирок суду 1-ї інстанції поки що не набув законної сили. Сторони процесу мають право оскаржити його протягом 30 днів до апеляційного суду.

 
Нагадаємо, колишній посадовець не виконав покладені судом забов'язання, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, та перебуває у розшуку. У березні 2016 року за клопотанням прокуратури Октябрський районний суд звернув у дохід держави 10 млн. грн. застави, визначеної при обранні обвинуваченому запобіжного заходу.


Під час здійснення оперативно-розшукових заходів працівники Управління СБУ в Полтавській області встановили, що колишній начальник УДАІ Полтавщини знаходиться у своїх родичів в Автономній Республіці Крим. Так як це – тимчасово окупована територія, прокуратура звернулася до суду з клопотанням про здійснення щодо особи спеціального судового провадження, яке Октябрський районний суд Полтави задовольнив.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх