Спалах кору зафіксували на Полтавщині

13.11.2017, 13:01 Переглядів: 5 250

Спалах кору зафіксували на Полтавщині

Захворіла ціла родина - 5 осіб

У Лохвицькому районі зареєстрований сімейний спалах кору. Станом на 10 листопада захворіла ціла родина з 5 осіб. Діагноз встановили за клінічними ознаками захворювання, на даний час проводиться робота по лабораторному підтвердженню випадків. За інформацією Державної Установи «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» епідемічна ситуація з кору продовжує ускладнюватись.

 

За 10 місяців на Полтавщині зареєстрували 4 випадки кору: три у Полтаві та один у Полтавському районі. Ще один випадок захворювання діагностовано та підтверджено лабораторно минулого тижня у мешканця Полтави.


В Україні за 9 місяців поточного року на кір захворіло 1839 осіб. Найвища захворюваність зафіксована у Івано-Франківській області, де захворіло 791 особа, Закарпатська область – 116 захворілих, Одеська область – 627 захворілих, Тернопільська область – 71 захворілий та Львівська область – 59 захворілих. В інших областях країни реєструються поодинокі випадки.

 

У Кременчуці поки не реєструють захворювання на кір, про це повідомила лікар епідеміолог Кременчуцького міськрайоного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Лариса Коровіна. 

 

Кір – це інфекційне захворювання, яке відрізняється високою контагіозністю, тобто при зустрічі організму з вірусом у 100% має місце зараження та розпочинається захворювання, особливо як що цей організм не має захисту від вірусу кору. Варто відзначити, що захворіти на кір дуже просто.

 

Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом при будь-якому тісному контакті з хворим: при розмові, або навіть в транспорті, якщо хворий буде кашляти або чхати. Перші симптоми кору з'являться майже одразу.

 

Все почнеться з невеликого сухого кашлю, а через кілька днів буде слабкість, порушення сну і дуже висока температура, у дорослих до 40 градусів. А найголовнішим симптомом кору є висип, але він з'явиться не відразу. Через 3-5 днів хворому стане краще. Але вже через день всі симптоми кору повернуться, але вже з висипом. В цей період може стати ще гірше, адже посилиться кашель і нежить. А у деяких хворих з'являється головний біль, який може приводити навіть до втрати свідомості.


Кір відносять до групи інфекційних захворювань, рівень яких регулюється засобами імунопрофілактики. Тільки проведення профілактичних щеплень може попередити виникнення захворювання. Інших засобів захисту не існує! На даний час в Україні, як і в європейських країнах використовується комбінована вакцина «Пріорикс» виробництва Бельгія, яка попереджає захворюваність не тільки на кір, а також епідемічний паротит (або «свинка») та краснуху. Вакцина в достатньої кількості є в дитячих поліклініках міста, тому вкотре звертаюсь до батьків, діти яких не щеплені, не нехтувати щепленнями.


Захистити організм від інфікування можливо лише шляхом проведення щеплень, інших засобів профілактики кору не існує. Тільки так можна зберегти здоров'я своїх дітей.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх