Футболістів «Кременя» перевірять на детекторі брехні

12.11.2017, 08:01 Переглядів: 5 362

Футболістів «Кременя» перевірять на детекторі брехні

Керівництво футбольного клубу «Кремінь» зустрілося з вболівальниками

11 листопада, після гри з «Колосом», керівництво футбольного клубу «Кремінь» зустрілося з вболівальниками. На питання відповідали директор МФК «Кремінь» Андрій Недяк, головний тренер Сергій Ященко, капітан Ігор Тимченко та депутат Кременчуцької міськради Олександр Плескун.

 

Востаннє така зустріч була близько трьох років назад перед смертю мера Олега Бабаєва. Тоді на передсезонній презентації перед клубом поставили задачу вийти у Першу лігу.

 

 

Футболістів «Кременя» перевірять на детекторі брехні

 

На цей раз вболівальників зібралося втричі більше. Кременчужан цікавив фінансовий стан команди, чи вийде команда з зимового міжсезоння та що чутно по стадіону «Кредмаш».

 

Зрозуміло, що фінансові проблеми виникли не вчора чи позавчора, і якщо Олегу Бабаєву вдавалося тримати команду на плаву і будувати багаторічні плани, то зараз це важко робити. Звичайно Олег Бабаєв був і мером і президентом футбольного клубу «Ворскла» і почесним президентом МФК «Кремінь», але зараз ці посади займають різні люди з різними політичними поглядами, які важко знаходять спільну мову.

 

Про фінансову ситуацію


- Проблема фінансування виникла після того, як не стало Олега Бабаєва. Якщо півроку ще було більш/менш, то після ситуація погіршувалася. Я намагався перекривати, щоб у гравців не було заборгованості по преміях, хоча вони були невеликі. Коли ми виходили у Першу лігу спонсори обіцяли допомогти в фінансуванні, що дозволить підсилитися гравцями, але цього не вийшло.


У міжсезоння до нас приїжджало 6-7 осіб, які дуже хотіли у нас грати. Коли вони дізнавалися про ситуацію, то відмовлялися грати. Я не міг їх обманювати. Ви всі футбольні люди й розумієте, що той самий Козлов чи Курелєх перейшли в інші команди не тому, що не люблять своє місто, а тому, що там зарплати вищі, - розповів на зустрічі директор «Кременя» Андрій Недяк.


Директор клубу додав, що хлопцям необхідно віддати належне за те, що викладаються на полі не зважаючи на фінансові труднощі.


- Нам допомагають Костянтин Жеваго, КрАЗ і Ворскла, - зазначив Недяк. - Хто б не казав, ми ніколи не були фарм-клубом Ворскли. У нас немає ніяких письмових зобов’язань чи домовленостей ні з КрАЗом, ні з Жеваго. Вони допомагають на благодійній основі. Також не можна казати, що вони припинили надавати фінансову підтримку, так вони надали не в тому об’ємі, але не припинили допомагати.


Також навели дані зі спонсорської допомоги клубу: 1,1 млн грн надав клуб Ворскла за цілий рік, 1,2 млн грн дав КрАЗ + 300 тисяч і того загалом 2,8 млн грн, хоча обіцяли 7 млн грн. Допоміг завод технічного вуглецю, надали 100 тис грн.


- Спілкувалися з мером Віталієм Малецьким і віце-мером Русланом Проценком, вони зараз шукають спонсорів. Вони хотіли потрапити на зустріч, але у мера закордонне відрядження. Вони просили передати, що від команди не відмовляються і шукають додаткових спонсорів, - додав Андрій Дмитрович.
З наступного року збільшиться фінансування з міського бюджету. Загалом виділять 8 млн 146 тис грн на клуб. Гроші підуть на обслуговування двох стадіонів, комунальні платежі, 4 млн грн на зарплату, а лише 2,5 млн грн буде на команду. Для повноцінного функціонування команді необхідна спонсорська підтримка у розмірі близько 7-8 млн грн.


- Чи знайдуть спільну мову Шаповалов і Жеваго?, - запитав один з вболівальників про те, що неможливість знайти спільну мову між нардепами шкодить команді.
- Як одні так й інші можуть фінансувати команду. Навіть коли починалися Олімпійські ігри – війни закінчувалися. Давайте спорт і наш футбол будуть як Олімпійські ігри, де вони забудуть про це.

 


Старт команди у Першій лізі


Вболівальники прохали тренера пояснити чому такі провали в команді, коли з лідерами ми показуємо гру, а з учасниками нижньої частини турнірної таблиці не можемо грати навіть на рівних.


- Ви розумієте, це психологія гравців, недооцінка суперників. Якщо ми першу гру у Сумах виграли, то вже у другому колі команда на 70% змінилася й підсилилася. – стверджує головний тренер «Кременя» Сергій Ященко. – Завжди говорив честь і хвала гравцям, які виконали мрію вболівальників міста й Олега Бабаєва – вийшли у Першу лігу.


Тренер додав, що у це міжсезоння через недостатнє фінансування у нас був найслабший трансферний рік.


Футболістів «Кременя» перевірять на поліграфі


- У цьому сезоні мені не сподобалися 2-3 гри. Будемо розбиратися, щоб поспіхом нікого не звинувачувати. Ми все вияснимо і до початку сезону цих людей не буде. Дай Боже, щоб їх не було в команді. Тому наступного тижня ми перевіримо гравців на поліграфі, щоб всі футболісти були чесними, - наголосив директор «Кременя» Андрій Недяк.

 

 

Без премій, але з величезним бажанням перемогти


- Кожні півроку змінюється склад команди і постійно приходиться награвати. Коли вийшли у Першу лігу нас покинули 6 гравців, тому зі стартом чемпіонату нам необхідно було зіграватися. Перші ігри були провальними поки ми не почали набирати очки. Багато з нас патріотів. Я родом з Полтави і мені за честь грати у «Кремені». Артем Козлов, якого взимку запрошували в «Гірник-Спорт», залишився у «Кремені» за менші гроші, щоб вивести команду у Першу лігу. Але ж хлопці не можуть грати без грошей. Ми за цей час не отримали жодної премії. Якщо не вирішиться фінансове питання ми знову залишимося без половини команди. Нам необхідно зберегти команду, - підсумував капітан «синьо-білих» Ігор Тимченко.

 

Про стадіон «Кредмаш»


До 15 грудня проект нового стадіону пройде експертизу. Зараз харківська компанія готує проект.


- Наступного року з міського бюджету виділяємо 7 млн грн на початок будівництва стадіону. Протягом року будемо дивитися у разі перевиконання бюджету буде дофінансування. Крім міського бюджету залучаються інші джерела, - сказав депутат Олександр Плескун.


Першу частину робіт, поле та одну трибуну, планують зробити за рік. У разі, якщо «Кремінь» залишиться у Першій лізі до старту нового сезону не встигнуть підготувати стадіон.


- Ми до останнього дня вели перемовини, щоб нам дозволили грати на штучному покритті. Було 4 команди у Першій лізі, які не хотіли бачити поля зі штучним покриттям: «Десна», «Оболонь-Бровар», «Геліос» та «Гірник-Спорт». «Інгулець» також згодом хотів отримати дозвіл грати на штучному покритті, але зараз поясню чому у них не вийшло.


Перед стартом чемпіонату клуби проходять ліцензування, один з яких інфраструктура стадіону, де чітко в регламенті прописано, що команди можуть грати як на штучному так і на натуральному покритті. У штучного поля повинен бути сертифікат якості.


Цьому полю вже пішов 8 рік. Якість поля хороша, але травинки стираються і січуться. Поле постійно навантажене: діти зранку до вечора тренуються, проводиться першість міста, тренується та грає основна команда. Якщо ми залишимося у Першій лізі необхідно міняти штучне покриття на нове, це коштуватиме близько 5 млн грн. А старе поле можна розділити на маленькі поля для шкіл, - невтішну новину повідомив директор клубу.


Нагадаємо, що цього року запустили завод з виготовлення полів зі штучним покриттям. Це повинно дати поштовх для розвитку не лише масового спорту в Україні, а й поліпшити умови для гри професійних команд.



До кінця року відбудеться ще одна зустріч з вболівальниками. Зараз ведуться перемовини в пошуках спонсорів, про їх результати та перспективи прозвітують мер Кременчука, віце-мери та керівництво клубу. 

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх