Хокеїстами «Кременчука» можна буде управляти в кіберхокею

9.11.2017, 08:08 Переглядів: 2 367

Хокеїстами «Кременчука» можна буде управляти в кіберхокею

Вболівальники хочуть запустити чемпіонат України в кіберхокею

Кременчужани у перспективі зможуть зіграти своїми улюбленими гравцями в кіберхокей. За інформацією прес-служби ХК «Кременчук», зараз розробляється гра, де будуть грати команди з Чемпіонату України. Складність виникає через відсутність команд для кількості. Для повноцінного чемпіонату і сезону в кіберхокею треба дванадцять команд, а у нас зараз шість.

 
Кіберспорт в Україні живе і розвивається вже понад 10 років, а то й більше і перші турніри проходили саме у нас. В кінці квітня 2017 року Києві пройшов міжнародний кіберспортивний турнір The Kiev Major по комп'ютерній грі Dota 2. Місцем проведення став Національний палац мистецтв «Україна». У турнірі взяли участь 16 команд: вісім запрошених колективів і вісім переможців регіональних кваліфікацій. Вперше в історії змагань, організованих розробником гри компанією Valve, турнір пройшов на пострадянському просторі. Призовий фонд турніру склав три мільйони доларів, з яких один мільйон дістався переможцю, європейському колективу OG.


Не стоять осторонь і шанувальники українського кіберхокею. У 2017 році в комп'ютерній грі NHL вже доступні команди третьою за силою професійної ліги Північної Америки - ECHL, а також Кубок Світу 2016, але внутрішня першість і команди небайдужі українським уболівальникам, які почали створювати чемпіонат України в комп'ютерній грі.


Одним з ініціаторів вітчизняного чемпіонату в кіберхокею В'ячеслав Почернін з Полтави розповів про плани розвитку прес-службі ХК «Кременчук»:


- Існує група людей з різних країн, яким цікаві в кіберхокею чемпіонати України, Казахстану, Білорусії... Мені як вболівальнику «Кременчука» та всього українського хокею ця ідея сподобалася і я почав допомагати її втілювати в життя. Це копітка робота по створенню комп'ютерних команд і гравців вже триває досить довго, але пройдено великий шлях. Складність виникає з тим, що для повноцінного чемпіонату і сезону в кіберхокею треба дванадцять команд, а у нас зараз шість. Доводиться додавати клуби, які на даному етапі не беруть участі в першості - «Сокіл», «Вінницькі Гайдамаки», «Дженералз», «Витязь» і т.д.

 
Ми вже проводили пробні матчі українськими командами в онлайні. У цьому сезоні плануємо закінчити робити чемпіонат України в кіберхокею, і українські вболівальники зможуть зіграти на комп'ютері вітчизняними клубами. Сподіваюся, що це допоможе популяризації й розвитку українського хокею...


Нагадаємо, що 31 березня 2017 року Україна на засіданні в Міністерстві молоді та спорту визнала кіберспорт на законодавчому рівні. Варто нагадати, що раніше кіберспорт визнали в Китаї, Кореї, США, Франції, Німеччини, Індії, Данії, Швеції та інших країнах, а в Китаї й Швеції уроки кіберспорту навіть додали до шкільної програми.


P.S. На фото кадри з пробного матчу чемпіонату України в кіберхокею.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх