Як проголосували нардепи від Полтавщини за визнання Російської Федерації країною-агресором

8.10.2017, 13:04 Переглядів: 4 092

Як проголосували нардепи від Полтавщини за визнання Російської Федерації країною-агресором

Зрада чи перемога? А як би ви проголосували за Закони про мирне врегулювання ситуації на Донбасі та про визнання Росії країною-агресором?

Верховна Рада України прийняла Закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей». За продовження особливого статусу Донбасу ще на рік (його дія спливала 18 жовтня 2017 року) проголосувало 229 депутатів. 7 жовтня цей Закон підписав Президент України, про що сказано на офіційному сайті глави держави.

 

Закон визначає, що Україна у прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН. Також у Законі відзначено, що суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах міжнародно визнаного кордону є цілісною і недоторканною.

 

«Відповідальне голосування більшості допоможе нашій армії й надалі тримати оборону з мінімумом жертв, а дипломатам – посилити міжнародний тиск на Росію», - підкреслив Президент Петро Порошенко у зверненні у зв’язку з прийняттям Закону, та зазначив, що цим документом на один рік продовжується дія раніше прийнятого Закону.


 4 депутатів з Полтавщини проголосували «за», а інша четвірка проігнорувала голосування. Закон підтримали: Костянтин Іщейкін та Сергій Каплін з фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Андрій Река («Народний фронт»), Олег Кулініч (група «Партія «Відродження»). 


Проігнорували голосування: позафракційні Костянтин Жеваго, Юрій Бублик, Руслан Богдан («Батьківщина») та Юрій Шаповалов (група «Партія «Відродження»).


Хоча зранку, коли голосували за розгляд за скороченою процедурою, депутати проголосували трохи інакше: Олег Кулініч - утримався, Руслан Богдан - не голосував, а Юрій Шаповалов - «за». 

Напередодні депутати ухвалили законопроект №7163 про визнання Росії країною-агресором. У сесійній залі перед голосуванням відбулася бійка, а залу затягнув ядучий дим від димової шашки. Як потім зізнався позафракційний нардеп Юрій Левченко, це його рук справа (на фото у новині нардеп від Кременчука Юрій Шаповалов та Юрій Левченко).

 

«В голові просто не вкладається те, що ми бачили вчора і сьогодні у Верховній Раді. Колишні партнери по демократичній коаліції, люди, які називають себе патріотами і навіть українськими націоналістами, зривали  голосування… І за що?  За те, щоб законом визнати Росію агресором, а її війська – окупантами», - підкреслив Петро Порошенко у зверненні після голосування за законопроект №7163.

 

Закон передбачає:

  • Російська Федерація названа державою-агресором;
  • тимчасова окупація територій Луганської та Донецької області є нелегітимною та не створює територіальних прав РФ;
  • юридичні акти, які видають окупаційні адміністрації РФ, є нечинними та не створюють правових наслідків;
  • Україна не несе відповідальності за протиправні дії Росії на окупованій території;
  • для забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях залучаються
  • в установленому порядку ЗСУ, Нацгвардія, МВС, СБУ, Нацполіція, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Державна прикордонна служба;
  • усі силові формування в зоні АТО підпорядковуються Об’єднаному оперативному штабу Збройних сил України

Ще до голосування із законів прибрали зобов'язання виконати Мінські угоди і додали: особливий статус почне діяти лише тоді, коли з Донбасу виведуть іноземні військові формування. Вимоги щодо реінтеграції анексованого Криму в документі не має.

Як голосували депутати з Полтавщини за закон №7163:
Як проголосували нардепи від Полтавщини за визнання Російської Федерації країною-агресором

Автор: Альона Душенко Джерело фото: сторінка у фейсбук Юрія Левченка
Теги:

А як би Ви проголосували?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх