Кременчуцькі «Тарпани» тепер на поштових марках

28.09.2017, 16:03 Переглядів: 4 002

Спецпогашення пройшло одночасно в Києві, Полтаві й на заводській сцені у Кременчуці

22 вересня на сцені Палацу культури й ПАТ «КВБЗ» відбулася урочиста церемонія спецпогашення поштової марки «Електропоїзд ЕКр1«Тарпан» із серії «Краса і велич України. Полтавська область». Погашення першого дня проходило одночасно в Києві, Полтаві й на заводській сцені у Кременчуці.

 

Почесну місію - поставити печатку штемпеля і свій підпис на конвертах-зразках - виконали президент ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло, мер Кременчука Віталій Малецький.

 

 

Спеціальним штемпелем, виготовленим для цього випадку, гасяться нові марки тільки один день. Потім штемпель разом з маркою і конвертом поповнить колекцію Музею поштового зв'язку України.

 

З цього дня марка із зображенням вітчизняного швидкісного двосистемного електропоїзда ЕКр1 «Тарпан» увійшла в обіг і стала дійсна для оплати послуг поштового зв'язку. Марка видана тиражем 130 000 тисяч штук, вартість - 4 гривні. Дизайн марки та конверта виконав український живописець і графік, член Національної спілки художників України Олександр Калмиков.

 

«Спілка філателістів Кременчука» підготувала для погашення близько 1000 конвертів, але погасити змогли лише 60, через проблеми з печаткою та брак часу. Кілька унікальних конвертів нам вдалося сфотографувати.

Фото: Александр Попенко
Автор: Альона Душенко Джерело фото: Кременчуцький вагонобудівний завод Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх