IIHF відсторонила Захарченка і Вариводу через «злив» матчу збірної України

16.09.2017, 14:05 Переглядів: 2 662

IIHF відсторонила Захарченка і Вариводу через «злив» матчу збірної України

Міжнародна федерація хокею на час розслідування відсторонила екс-гравців ХК "Кременчук" від гри

У п'ятницю 15 вересня на офіційному сайті Міжнародної федерації хокею (IIHF) з'явилося повідомлення про відсторонення українських хокеїстів Едуарда Захарченко та Володимира Вариводи від участі в будь-яких змаганнях.

 

Британський клуб «Ноттінгем Пантерс» заморозив контракт з українським воротарем Едуардом Захарченком після рішення Міжнародної федерації хокею (IIHF) відсторонити його від участі у всіх змаганнях. Про це повідомляє офіційний Twitter «пантер».


- Сьогодні IIHF підтвердила, що Захарченко відсторонений на час розслідування. Ми сподівалися на те, що він зможе виступати за Пантер в цьому сезоні не дивлячись на те, що його міжнародна трансферна карта була заблокована українською федерацією в серпні.


Після сьогоднішнього підтвердження відсторонення з боку IIHF Захарченко не зможе виконувати свої контрактні зобов'язання, - йдеться у повідомленні.

 

IIHF відсторонила Захарченка і Вариводу через «злив» матчу збірної України


Український голкіпер Едуард Захарченко прокоментував своє відсторонення від всіх змагань з боку IIHF на час проведення розслідування з приводу спроби організації договірного матчу. Екс-голкіпер «Кременчука» свою причетність до цього заперечує. Хокеїст заявив, що його нинішній клуб «Ноттінгем» з ним договір не розривав, а сам Захарченко має намір повернутися в британську команду після завершення розслідування. Свою позицію Едуард виклав в ефірі телеканалу UA: Перший:

 

«Про те, що нас з Варивода відсторонила IIHF, я дізнався в письмовому вигляді. Толком мені нічого невідомо про те, що робила ФХУ по ходу розслідування. Навіть не знаю, що на це відповісти.


З приводу «Ноттінгема». Клуб зі мною договір не розривав. Я теж нічого не розривав. Ми знаходимося в очікуванні закінчення цього слідства, чекаємо позитивних результатів. Після цього я поїду грати в Англію.

 

Зараз я готуюся до сезону, тому що потрібно буде вливатися з середини сезону. Я втратив і так чимало часу, щоб намагатися закріпитися там, а не просто приїхати і виїхати. Займаюся, готуюся з особистим тренером.

 

З приводу всієї цієї ситуації, то я без поняття, ким це затіяно і для чого. Я знаю одне напевно - ніяких розписок я не писав. І статистика матчу це підтверджує - ми програли його по булітах. Мені не два кидка зробили, щоб я пропустив, моментів вистачило б. Я не можу поки відповісти остаточно і на 100 відсотків, для чого і ким. Але ось така неприємна ситуація складається і для мене, і для українського хокею».

 

Джерела XSPORT.ua в ФХУ все ж підтверджують, що почеркознавча експертиза оригіналів розписок доводить, що вони написані Едуардом Захарченком та Володимиром Вариводою.

 

Про автентичність розписок і реальності факту їх написання фігурантами розслідування говорили і опитані представниками Федерації свідки. Цікаво, що і в розписці, і в пояснювальній записці Едуард Захарченко робив помилку в написанні свого імені. На цей факт, за словами джерела, під час розслідування також звернули пильну увагу.

 

За інформацією редакції сайту XSPORT.ua, всю інформація по справі Захарченко та Вариводи передали в Національну поліцію України.

 

Нагадаємо, голкіпер і захисник вже були відсторонені від виступів Федерацією хокею України через підозри в спробі організувати договірний матч під час весняного чемпіонату світу в Дивізіоні IA, який проходив в Києві. IIHF почала своє розслідування даного інциденту і сподівається на співпрацю і з боку ФХУ, і з боку обвинувачених хокеїстів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх