Кременчужани можуть пройти експрес-тестування на ВІЛ

25.08.2017, 10:10 Переглядів: 3 559

52 медпрацівники Кременчука пройшли курси підвищення кваліфікації щодо проведення діагностики ВІЛ шляхом експрес-тестування

Кожен бажаючий кременчужанин може пройти експрес-тестування на ВІЛ у свого сімейного лікаря. Про це наголосили під час проведення круглого столу в рамках проекту ДЕЛОЙТ «Співфінансування замісної підтримуючої терапії шляхом надання платної послуги на базі комунального медичного підприємства».

 

Заступник міського голови Ольга Усанова відзначила, що Кременчук став учасником пілотного проекту «Сталість ВІЛ послуг у Полтавській області». Проект передбачає технічну підтримку діяльності з побудови маршрутів пацієнта за напрямами: «Профілактика», «Зв’язок з послугами» та «АРТ». При цьому головний акцент робиться на заходах щодо розширення тестування на ВІЛ та його спрощення у поєднанні з раннім призначенням антиретровірусної терапії ВІЛ-позитивним пацієнтам.

 

За словами керівника управління охорони здоров'я Дмитра Петращука, наразі 52 медпрацівники первинної медичної ланки Кременчука пройшли курси підвищення кваліфікації щодо проведення діагностики ВІЛ шляхом експрес-тестування.

 

Зараз кабінет замісної підтримуючої терапії працює на базі лікарні «Придніпровська» на вул. Леонова, 12 (4-й поверх). Тут на безкоштовній основі всі пацієнти, які мають офіційний статус ВІЛ-інфікованих, отримують антиретровірусну терапію.

 

Ще один кабінет замісної підтримуючої терапії розташований на базі наркологічного диспансеру, за адресою вул. Ціолковського, 76.

Теги: СПИД
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх