У кожній школі в Кременчуці можуть з'явитися класи для дітей з особливими потребами

11.08.2017, 09:09 Переглядів: 3 483

У кожній школі в Кременчуці можуть з'явитися класи для дітей з особливими потребами

Питання з забезпечення матеріально-технічною базою допоможе вирішити освітня субвенція. Для цього у державному бюджеті закладено на інклюзивну освіту 209 млн грн

Якщо у школі навчається хоч одна дитина з особливими потребами необхідно створити клас з індивідуальним планом розвитку. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

 

За її словами уряд прийняв постанову про внесення змін щодо організації інклюзивного навчання, тепер створити інклюзивний клас стане легше.

 

– Керівник загальноосвітнього навчального закладу може організувати клас з інклюзивним навчанням на підставі заяви батьків, або законних представників дитини з особливими потребами, висновку психолого-медико-педагогічної консультації та за підтримки відповідного органу управління освітою, - зазначила міністр.

 

Питання з забезпечення матеріально-технічною базою допоможе вирішити освітня субвенція. На це у державному бюджеті закладено на інклюзивну освіту 209 млн грн – кошти передбачені на кожну дитину.

 

Також для кожної дитини з особливими потребами у школі разом з батьками мають розробити індивідуальний план розвитку. Розклад уроків для таких дітей складатиметься з урахуванням індивідуальних особливостей їхньої навчально-пізнавальної діяльності, динаміки розумової працездатності тощо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх