Нардеп Надія Савченко пообіцяла приїхати до Кременчука... у гості до сестри

7.08.2017, 16:28 Переглядів: 11 005

Нардеп Надія Савченко пообіцяла приїхати до Кременчука... у гості до сестри

Депутат на вихідних побувала у Горішніх Плавнях

5 серпня народний депутат Надія Савченко відвідала Полтавщину. Вона провела зустрічі з громадою у чотирьох містах: Кобеляках, Горішніх Плавнях, Решетилівці та Лубнах.

 

Зустрітися з нардепом у Горішніх Плавнях на площі біля палацу культури зібралося не так багато охочих, в основному це: мер Дмитро Биков, люди похилого віку, активісти та кременчужани.

 

Надія Савченко у присутності своїх помічників відповіла на кілька питань.

 

Про закон № 838-19, відомий в народі, як Закон Савченко (закон щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання)

 

- У Швеції наприклад немає СІЗО, там саджають людей до в'язниці лише тоді, коли суд визначить, що вони винні. В цій країні найнижча злочинність. У нас цей закон повинен був змусити слідство і прокуратуру працювати. Якщо ти знаходиш докази вини, то саджаєш. Якщо ні - не маєш права тримати людину, затискати пальці у дверях. На цей закон вигідно було спустити всіх собак, сказати, що він не вигідний, але необхідно розвивати судову систему, робити суд присяжних. Адже були випадки коли підозрювані у СІЗО відсиджували 8-10 років.

 

Про поїздки на окуповані території

 

- Я давала присягу. У присязі написано захищати незалежну територіальну цілісність і суверенітет України. Чому спілкуюсь з ними? Є ворог, а є колаборанти. Якщо там будуть росіяни, які будуть стріляти в нас - будемо думати. Вороги - це іноземці, а колаборанти - українці. Вбивати можна всіх, але там залишаються старики та українці. Щодо відвідування цих територій, то нашим народним депутатам не заборонено ходити по українській землі.

 

Серед присутніх постало питання, чому Надія Савченко не завітала до Кременчука, щоб попросити пробачення у мами загиблого Вадима Пугачова. Нагадаємо, ГРУшників, які вбили кременчужанина Вадима Пугачова обміняли на Надію Савченко.

 

 

- До Кременчука я приїду, адже у мене там живе двоюрідна сестра. І приїду туди до своїх родичів,- відповіла Надія Савченко.

 

В цей момент полетіли яйця в бік народного депутата, але до неї вони не долетіли.

 

Про землі учасникам АТО

 

За словами мера Горішніх Плавнів Дмитра Бикова у місті близько 400 учасників АТО. Минулого року розроблена технічна документація для 100 земельних ділянок.

 

Нардеп Надія Савченко пообіцяла приїхати до Кременчука... у гості до сестри

Міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков

 

- Зараз оформили в оренду близько 20 земельних ділянок. Якщо орендар хоча б побудує фундамент на цій землі, то міська влада дозволить приватизувати цю земельну ділянку, - сказав мер.

 

- АТОвці, які захищали землю не заслужили довіри місцевої влади, бо вони алкаші, а землю візьмуть, щоб продати. Мер правий, є така проблема, коли землі видають, а людям немає за що будуватися. АТОвцям можуть видати землі навіть у центрі Києва, а завтра прийдуть і скуплять, - додала Надія Савченко.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко
Теги: Савченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх