«Алло, ваш родич у поліції»: телефонують ув'язнені полтавського СІЗО

29.07.2017, 08:08 Переглядів: 5 449

«Алло, ваш родич у поліції»: телефонують ув'язнені полтавського СІЗО

Ув'язнені з Полтавського СІЗО виманювали у людей гроші, представляючись правоохоронцями

27 липня правоохоронці провели санкціоновані обшуки в камерах ув’язнених на території Полтавського слідчого ізолятора. Слідчі дії також проводилися у службових кабінетах адміністрації СІЗО. За інформацією прес-служби поліції, обшуки провели в межах розслідування провадженого за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Правоохоронці встановили, що з СІЗО здійснювалися дзвінки за схемою «ваш родич у поліції», а також за допомогою розсилки фейкових смс-повідомлень від імені «Ощадбанку» та «ПриватБанку» у людей виманювали гроші.

 

Співучасники злочинної схеми, так звані «смотрящі», знаходились у місцях позбавлення волі. У слідчому ізоляторі був чітко сформований розподіл сфер впливу.

 

«Алло, ваш родич у поліції»: телефонують ув'язнені полтавського СІЗО

 

Так, була сформована група, яка контролювала сфери життєдіяльності кримінального середовища на території режимного об'єкта.

 

Під час обшуків вилучили понад 20 мобільних телефонів, сім-карти різних мобільних операторів України, Wi-Fi–роутер, флеш-карти. Також на території режимного об'єкта виявлено наркотичні речовини, алкоголь, так звані «заточки» і гроші.

 

«Алло, ваш родич у поліції»: телефонують ув'язнені полтавського СІЗО

 

У одного із керівників установи вилучили записні книжки з чорновими записами, які вказують на протиправну діяльність співучасників злочинного угрупування. Крім того, серед його речей виявили аркуші паперу з написами номерів телефонів, з яких постійно здійснювався контакт з організатором злочинної групи, прізвищами ув’язнених та близько десяти сім-карт. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри за ст. 364 КК України.

 

Крім того, додатково, вирішується питання відкриття кримінального провадження за ст. 309 КК України. Слідство у справі триває.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ГУ НП Полтавської області
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх