Водіїв на Полтавщині будуть заспокоювати за допомогою системи Traffic calming measures

23.07.2017, 08:07 Переглядів: 4 293

Очільник Укравтодору Славомір Новак перевірив на Полтавщині дорогу майбутнього

Систему «Заспокоєння трафіка дорожнього руху» встановили поблизу Лохвиці. За інформацією прес-служби Полтавської обласної державної адміністрації, це перше місто в Україні, де застосували подібний об’єкт.

 

19 липня до Полтавщини завітав керівник Укравтодору Славомір Новак, він перевірив як працює уповільнення трафіку на в’їздах до населених пунктів, яке давно використовують в країнах Європи.

 

Регіональна автодорога Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин проходить через Лохвицю та сполучає Сумську та Полтавську області з міжнародною автодорогою М-03 Київ-Харків. Щодня через місто проїжджає майже 10 тисяч одиниць транспорту. Лохвицька розв’язка є першим прикладом плану заходів стратегії представленої на засіданні Кабміну декілька тижнів тому.

 

 

— У минулому році Міністерство інфраструктури оголосило 2017 рік роком безпеки руху. Якщо брати дорожні інфраструктури, то в рамках цього проекту передбачено зниження технічної швидкості транспорту на дорогах України із 60 кілометрів на годину до 50.

На об’єкті в Лохвиці встановлені сонячні батареї, завдяки яким ця територія освітлюється вночі, а вказівники помітні з відстані кількасот метрів. Дорожні знаки та інші елементи обладнані антивандальним покриттям. Аби водії краще орієнтувалися в темряві, в дорожню розмітку вбудовані світловідбиваючі елементи «кошаче око». Подібні інженерні рішення допомагають зменшити кількість ДТП, які виникають в населених пунктах через перевищення швидкості. Один комплексний острівець коштує більш ніж 500 тисяч гривень, а цього річ на Полтавщині планують збудувати ще 8 подібних дорожніх розв’язок, - розповів заступник начальника Управління інфраструктури та туризму Сергій Марчишинець.

 

Протягом трьох років по всій Україні планують побудувати 500 кільцевих розв’язок, 1000 нових біло-червоних переходів, а також чималу кількість подібних острівців.

 

В Європі такі заходи безпеки добре себе зарекомендували, адже проїхати обмежувачі руху зі швидкістю понад 60 км/год неможливо. На відміну від таких поширених в Україні засобів обмеження швидкостей, як штучні нерівності (так звані «лежачі поліцейські»), Traffic calming measures не мають негативного впливу на технічний стан автомобіля та не створюють незручностей для пасажирів авто.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба Полтавської ОДА
Теги: дороги
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх