Кременчуцькі велосипедисти «здійснили подорож у часі»

18.07.2017, 15:28 Переглядів: 6 905

Кременчуцькі велосипедисти «здійснили подорож у часі»

Мандрівники проїхали на роверах більше 130 кілометрів

16 липня, у неділю, велосипедисти Кременчука, разом з товаришами зі Світловодська, відправились у чергову мандрівку. Цього разу велоактивісти вирушили до примароного міста Орбіта, що по дорозі на Чигирин на Черкащині.

 

Там, в кінці 20-го століття, почали будувати електростанцію, яка мала забезпечувати енергією хімзавод в Черкасах. До проекту вносили нові й нові зміни, і врешті решт, у 1981 році, будівництво ГРЕС заморозили. За деякий час було вирішено збудувати на готовому майданчику атомну електростанцію, будівництво якої тривало до 1989 року. Біля неї заклали місто для робітників. Згодом, через тиск громади, незадоволеної будівництвом АЕС після чорнобильської трагедії, будівництво заморозили. Майже всі покинули свої будинки...

 

«Не така вже і примара. Дві пусті дев'ятиповерхівки, труба недобудованого реактора Чигиринської АЕС, покинутий універмаг та їдальня, адміністративні будівлі, майже Прип'ять але без радіації. Вперше, за три сезони наших подорожей, ми відчули себе сталкерами, які здійснили подорож у часі. Феномен Орбіти – 2 райони: в одному час було зупинено в 1980-х роках, а в іншому досі живуть привітні люди, в домівках з усіма зручностями та магазинами. Все це доповнюється чудовими краєвидами», - діляться враженнями мандрівники на своїй сторінці у Facebook.

 

«Велосипедисти Кременчука» вдячні всім сміливцям, що долучилися до подорожі та сподіваються, що коло їхніх однодумців, які бажають відкривати цікаві місця нашої Батьківщини, зростатиме й надалі.

 

Ті ж, хто мандрівку проґавив, можуть здійснити віртуальну подорож, завдяки знятому велосипедистами відео:

 

Фото: ВелоФотоСветловодск
Автор: Руслана Горгола Джерело фото: facebook.com Фото: ВелоФотоСветловодск Відео: Артур Иванов Джерело відео: youtube.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх