«Ваші відбиточки!» Україна посилить контроль за перетином кордону громадянами РФ (Диванні експерти, ау!)

11.07.2017, 15:06 Переглядів: 4 435

«Ваші відбиточки!» Україна посилить контроль за перетином кордону громадянами РФ

Для іноземців на кордоні запровадять біометричний контроль

Рада національної безпеки і оборони України доручила посилити контроль за перетином кордону та пересуванням іноземних громадян, перш за все з РФ, територією України. Про це заявив Секретар РНБО України Олександр Турчинов.

 

 

За його словами, РНБО України доручила Кабінетові Міністрів України, Міністерству закордонних справ України, Міністерству внутрішніх справ, прикордонникам та Державній міграційній службі України розробити комплекс заходів для посилення контролю за в'їздом, виїздом та перебуванням громадян інших держав та осіб без громадянства на території України.

 

Біометричний контроль запроваджується для всіх іноземців, які перетинають український кордон. Біометричні дані, включаючи відбитки пальців та цифрова фотографія, значно посилять можливості для боротьби з тероризмом.

 

Секретар РНБО Олександр Турчинов пояснив, що запроваджується жорсткий режим прикордонного контролю, і, насамперед, це рішення стосуватиметься громадян Росії.

 

- Це питання пов'язане з посиленням безпеки після нещодавно здійснених терактів, для захисту країни від гібридної агресії Російської Федерації, - зазначив Олександр Турчинов.

 

Також Міністерству закордонних справ доручили створити електронну систему попередньої реєстрації громадян РФ, які бажають перетнути державний кордон України. Вводяться також вимоги до реєстрації громадян РФ в місцях їх тимчасового перебування на території України.

Як вам такі ініціативи?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх