Представники обласної влади відвідали сім’ї загиблих учасників АТО, які зараз відпочивають у Миргороді

7.07.2017, 15:50 Переглядів: 1 342

Вчора, 6 липня, відбулася зустріч представників обласної влади з членами родин загиблих учасників АТО, які нині відпочивають у Миргороді. Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, зокрема, поспілкувався з дружинами, матерями та дітьми загиблих патріотів. Говорили, чи отримують допомогу родини героїв та про питання, що турбують цих людей.

 

Представники обласної влади відвідали сім’ї загиблих учасників АТО, які зараз відпочивають у Миргороді

Обласна влада намагається максимально забезпечувати потреби таких родин та робити зручним їхнє життя. Всього на реалізацію Комплексної програми соціального захисту та соцзабезпечення населення у 2017 році передбачено майже 18,3 млн грн. Частину цих грошей спрямовують на відпочинок і реабілітацію.

 

— Вкрай болісно розуміти, що дехто з цих людей вже ніколи не побачить батька, чоловіка чи сина, який склав голову, захищаючи Вітчизну, — говорить Валерій Головко.

 

Представники обласної влади відвідали сім’ї загиблих учасників АТО, які зараз відпочивають у Миргороді


В межах програми передбачені соціальні пільги сім’ям загиблих (померлих) учасників АТО. Зокрема, надання матеріальної допомоги в розмірі 25 тис. грн. Члени сімей загиблих воїнів та осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях протесту, отримують на увічнення пам’яті по 10 тис. грн.


З 2017 року виплачується щомісячна стипендія сім’ям з дітьми загиблих учасників бойових дій. На кожну дитину віком до 18 років припадає по 1624 грн (один прожитковий мінімум). Таких дітей в області — 75.


До кінця року санаторно-курортне оздоровлення отримають 307 членів сімей тих, хто віддав життя, захищаючи Україну. У середньому, вартість путівки складає 7 950 грн. Також у жовтні передбачені виплати разової грошової допомоги членам сімей загиблих на Сході — по 2 тис. грн.


— Ця програма безстрокова, вона буде продовжуватися кожного року. Додаткова категорія, що увійшла до переліку — це наші добровольці, які отримали статус учасників АТО, і воїни-афганці. Ми намагаємося максимально охопити всіх людей, справжніх патріотів, які раніше чи зараз захищають інтереси нашої держави. Деякі родини вже не вперше відпочивають на курортах Полтавщини, і я дуже задоволений відношенням персоналу цих санаторіїв до родин учасників АТО, — говорить Валерій Головко.

 

Представники обласної влади відвідали сім’ї загиблих учасників АТО, які зараз відпочивають у Миргороді

 

Представники обласної влади відвідали сім’ї загиблих учасників АТО, які зараз відпочивають у Миргороді


Крім того, члени таких родин мають 100% компенсацію комунальних платежів. 50% фінансує держава, іншу половину — область. Соціальні пільги учасникам АТО також передбачають надання матеріальної допомоги для поранених військовослужбовців та членів сімей осіб, які беруть участь в антитерористичній операції.


Програма соціального захисту передбачає й виплату щомісячної стипендії студентам вищих навчальних закладів (добровольцям та їх дітям до 23 років), які навчаються за денною формою за державним замовленням. Також в рамках документу з обласного бюджету надходять кошти і на лікування та реабілітацію в госпіталях для інвалідів війни.

 

 

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх