Вірус Petya вразив три кременчуцькі підприємства, – офіційно

29.06.2017, 12:30 Переглядів: 6 662

Вірус Petya вразив три кременчуцькі підприємства, – офіційно

Відкрито кримінальне провадження за статтею «Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем та комп'ютерних мереж»

Комп'ютерний вірус Petya вразив три кременчуцьких підприємства. За даними прес-служби Кременчуцького відділу поліції, до правоохоронців звернулася фірма «Кредмаш сервіс» та два невеличких підприємства на вулиці Миколаївській (раніше Артема).

 

 

За неофіційною інформацією кількість підприємств, яких вразив вірус, у Кременчуці більше, в тому числі одне з великих підприємств. 

 

9 звернень до правоохоронців надійшло від підприємців Полтавщини. В основному підприємства зверталися на гарячу лінію Департаменту кіберполіції за консультацією.

 

За фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів або автоматизованих мереж розпочато кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України. За інформацією кіберполіції, із понад тисячі повідомлень про такі факти офіційно до поліції звернулися майже півсотні компаній. Розпочато 23 кримінальні провадження.

 

Наразі працюють спеціалісти Департаменту кіберполіції, СБУ та інших профільних служб, аби встановити причини та способи ураження комп'ютерних мереж за допомогою шкідливого програмного забезпечення.

 

Департамент кіберполіції нагадує: у разі виявлення підозрілих операцій на Вашому комп'ютері радимо повідомити про це до поліції для негайного реагування. Телефон приймальні: (044) 374 3713.

 

Теги:

А вы столкнулись с вирусом «петей»?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх